Vanuit onderstaande thema's helpen wij je vooruit!

Instroom

We stimuleren potentiële werknemers in hun keuze voor Zorg en Welzijn. Ook helpen we hen op de juiste plek terecht te komen, waar zij hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten.

Behoud

Hoe zorgen we dat personeel in goede gezondheid en gemotiveerd behouden blijft in een sector in verandering? Samen met werkgevers werken we aan actuele onderwerpen.

Opleiden

We ondersteunen werkgevers bij het maken van strategische opleidingsplannen. Samen gaan we voor maatwerk, voor onderwijs dat opleidt voor de beroepen van morgen.

Instroom

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat voldoende medewerkers zich blijven aanmelden voor de sector?

Talenten ontwikkelen en inzetten

Door de vergrijzing neem de behoefte aan zorgpersoneel toe, terwijl steeds minder jongeren kiezen voor de sector Zorg & Welzijn. Samen met deelnemende werkgevers zorgen we voor instroom van nieuwe zorgprofessionals, door potentiële werknemers te ondersteunen in hun keuze voor Zorg & Welzijn. Ook helpen we hen op de juiste plek terecht komen, waar zij hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten.

Behoud

Hoe zorgen we dat personeel in goede gezondheid behouden blijft in de sector?

Duurzame inzetbaarheid

De afgelopen jaren hebben veel werkgevers ingezet op het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Een goede ontwikkeling die we zeker moeten vasthouden. Het is echter onze ambitie om niet alleen in te zetten op het behoud van werknemers voor de eigen organisatie, maar vooral ook voor sector in zijn geheel. We betrekken werkgevers bij regionale vraagstukken door hen te vragen om mee te denken over werkbare oplossingen.

Opleiden

Hoe zorgen we voor goed geschoolde medewerkers in de sector?

Een leven lang leren

Om succesvol aan de slag te kunnen in Zorg en Welzijn, is scholing vereist die up to date is. ZWconnect werkt aan onderwijsvernieuwing en een leven lang leren. Dit doen we niet alleen, maar samen met werkgevers en opleidingspartners. We ondersteunen werkgevers bij het maken van strategische opleidingsplannen. Samen gaan we voor maatwerk en flexibiliteit, voor onderwijs dat opleidt voor de beroepen van morgen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*