Datagedreven werken

Om in de toekomst de kwaliteit en continuïteit van Zorg en Welzijn te garanderen, moeten we de sector anders met elkaar inrichten. Het gebruik van data en andere digitale vormen van zorg zijn daarbij cruciaal. We kunnen én willen niet meer zonder. Als ZWconnect vinden we het belangrijk dat we ons met elkaar richten op datagedreven werken. Vandaar dat wij samen met andere werkgeversorganisaties en samenwerkingsverbanden het initiatief hebben genomen tot een landelijke community rondom datagedreven werken.

 

Wat houdt het in?

Een landelijke community voor verbinding en kennisdeling

Op dit moment creëren en verzamelen zorgaanbieders elke dag nieuwe data. Door meer gebruik te maken van data, kunnen we de zorg beter toepassen op individuele patiënten en cliënten. Daarmee wordt zorg effectiever, kunnen behandelingen worden verkort of voorkomen en thuis worden gegeven. Zorgkosten en werkdruk kunnen op deze manier worden teruggedrongen. Het goed gebruiken van data gaat ons uiteindelijk helpen om te voorspellen wat er aan zorg en personeel nodig is.

Om meer en beter gebruik te maken van data, is het project ‘Datagedreven werken in zorg en welzijn’ opgezet. Met dit project brengen we datagedreven werken onder de aandacht bij zorg- en welzijnsorganisaties en zorgen we voor inspiratie, kennisdeling en verbinding op landelijk niveau. We stemmen af met landelijke partijen zoals ActiZ en Vilans.

De community is bedoeld voor zorg- en welzijnsaanbieders die actief datagedreven willen werken. Bij voorkeur sluiten verschillende disciplines aan (van HR, datascientist tot zorgprofessional) zodat voor verschillende onderdelen in organisaties het voordeel van datagedreven werken duidelijk wordt.

Zorg- en welzijnsorganisaties die meedoen aan het project:

  • Krijgen beter zicht op het nut, de voordelen en de mogelijkheden van datagedreven werken.
  • Krijgen beter inzicht in de datavolwassenheid van de eigen organisatie.
  • Kunnen beter benoemen waar ze aan willen werken.
  • Krijgen toegang tot een landelijk netwerk van gelijkgestemden van waaruit samenwerkingen kunnen ontstaan.
  • Kunnen deelnemen aan inhoudelijke inspiratiebijeenkomsten.
  • Hebben inzicht in handvatten om arbeidsmarktproblematiek met behulp van data aan te pakken.

 

Ben je na het lezen van deze informatie enthousiast geworden en wil je graag meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Maartje Bouwens, projectleider, via het formulier onderaan deze pagina.

Over de initiatiefnemers

Dit project is een initiatief van ZWconnect, Flever, Sigra, samen Voor Betere Zorg, WZW, deRotterdamseZorg, WGV Z&W Zuid-Holland Zuid en WGV Z&W onder het samenwerkingsverband van RegioPlus.

Stuur een bericht aan Maartje

Naam*
Toestemming*
Maartje Bouwens
Maartje Bouwens
Projectleider
Projectleider
Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Maartje.
Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Maartje.

Aankomende activiteiten

Regiobijeenkomst Zuid-Holland

Details
Datum: 6 december 2022
Online bijeenkomst

Deze regiobijeenkomst staat in het teken van de rol van het intern toezicht bij de uitdagingen die de krapte op de arbeidsmarkt met...

Communicatienetwerk

Details
Datum: 18 oktober 2022
Netwerkgroep

Ontmoet andere communicatieprofessionals en bespreek met ons hoe we gezamenlijk kunnen optrekken.

Nieuws

Wat staat er in de Miljoenennota over zorg en welzijn?


In de Prinsjesdagmemo van RegioPlus staan alle beleidsmaatregelen uit de Miljoenennota die relevant zijn voor zorg en welzijn.

Datagedreven gaan werken? Meld je aan voor het DataLab Zorg en Welzijn!


In dit project wordt in een collectief samengewerkt om flexibel, laagdrempelig en resultaatgericht met data te innoveren.

Datagedreven werken: doe een tweeledige nulmeting!


Kom erachter hoe ‘datavolwassen’ jouw organisatie is en welke behoeftes er spelen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*