Voorlichting & Imago

Voldoende instroom begint met (regionale) promotie en voorlichting over de sector. Zo kunnen we iedereen die zich oriënteert op de arbeidsmarkt helpen een bewuste en onderbouwde keuze te maken. Als ZWconnect richten we ons op diverse wervingsactiviteiten, afgestemd op de juiste doelgroep.

Wat houdt het in?

Activiteiten zorgvuldig afgestemd op de doelgroep.

Als ZWconnect werken we aan diverse wervingsactiviteiten, zorgvuldig afgestemd op de juiste doelgroep. Om de juiste doelgroepen te bereiken, werken de projectleiders van onder andere de Ontdekdezorg week, Sterk in je werk en het Strategisch Opleidingsplan nauw samen.

Ook onderhouden we een netwerk Voorlichting, waarin we de verbinding zoeken en verbeteren met middelbare scholen en decanen.

Voor wie?

Onze wervingsactiviteiten zijn gericht op drie doelgroepen.

Jongeren
Vaak vinden jongeren het moeilijk om een goede keuze te maken in hun (vervolg)opleiding dan wel baankeuze. Goede voorlichting draagt bij aan het verminderen van uitstroom doordat verwachtingen meer overeenkomen met de realiteit en de praktijk. De sector Zorg en Welzijn biedt volop kansen voor leerlingen om een goede baan te vinden. Goed geïnformeerde leerlingen maken met behulp van goede loopbaanoriëntatie betere beroepskeuzes. Speciaal voor deze doelgroep hebben we een team van ambassadeurs, waarin een aantal branches goed zijn vertegenwoordigd. De ambassadeurs geven gastlessen op scholen, bloggen of vloggen en geven voorlichting bij evenementen.

Zij-instromers
Juist nu is het belangrijk om alle arbeidspotentieel in de regio te benutten. Vaak is de informatie die zij-instromers nodig hebben om tot een keuze te komen versnipperd en onoverzichtelijk. Door zowel de informatie als de projecten goed met elkaar te verbinden, zijn we in staat om toekomstige werknemers goed te informeren en daadwerkelijk toe te leiden naar de plekken in de zorg.

Zorg- en Welzijnsprofessionals
Veel medewerkers die in de sector werken, weten niet welke loopbaanmogelijkheden er zijn binnen hun organisatie, laat staan in de regio. Door inzichtelijk te maken welke loopbaanpaden er in de regio te bewandelen zijn, zijn we in de regio beter in staat om werknemers voor de zorg te behouden en geven we ze de kans tot verdere ontwikkeling.

Voorlichtingsvideo zij-instromers

Stuur een bericht aan Joyce

Naam*
Toestemming*
Joyce Nihof
Joyce Nihof
Projectleider
Projectleider
Wil je meer informatie over onze voorlichtingsactiviteiten? Neem dan contact op met Joyce.
Wil je meer informatie over onze voorlichtingsactiviteiten? Neem dan contact op met Joyce.

Aankomende activiteiten

Regiobijeenkomst Zuid-Holland

Details
Datum: 6 december 2022
Online bijeenkomst

Deze regiobijeenkomst staat in het teken van de rol van het intern toezicht bij de uitdagingen die de krapte op de arbeidsmarkt met...

Communicatienetwerk

Details
Datum: 18 oktober 2022
Netwerkgroep

Ontmoet andere communicatieprofessionals en bespreek met ons hoe we gezamenlijk kunnen optrekken.

Nieuws

Wat staat er in de Miljoenennota over zorg en welzijn?


In de Prinsjesdagmemo van RegioPlus staan alle beleidsmaatregelen uit de Miljoenennota die relevant zijn voor zorg en welzijn.

Leid jij ook al op met mbo-certificaten voor bij- op- en omscholing?


Met mbo-certificaten kunnen werkgevers hun medewerkers op een verantwoorde wijze inzetten bij nieuwe werkzaamheden.

Onderzoeksrapport: ‘SectorplanPlus spreekt werkgevers aan’


Gedurende de looptijd van de subsidie is door meer dan 3.800 zorgorganisaties, met name uit de VVT sector, gebruik gemaakt van SectorplanPlus.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*