Voorlichting & Imago

Voldoende instroom begint met (regionale) promotie en voorlichting over de sector. Zo kunnen we iedereen die zich oriënteert op de arbeidsmarkt helpen een bewuste en onderbouwde keuze te maken. Als ZWconnect richten we ons op diverse wervingsactiviteiten, afgestemd op de juiste doelgroep.

Wat houdt het in?

Activiteiten zorgvuldig afgestemd op de doelgroep.

Als ZWconnect werken we aan diverse wervingsactiviteiten, zorgvuldig afgestemd op de juiste doelgroep. Om de juiste doelgroepen te bereiken, werken de projectleiders van onder andere de Ontdekdezorg week, Sterk in je werk en het Strategisch Opleidingsplan nauw samen.

Ook onderhouden we een netwerk Voorlichting, waarin we de verbinding zoeken en verbeteren met middelbare scholen en decanen.

Voor wie?

Onze wervingsactiviteiten zijn gericht op drie doelgroepen.

Jongeren
Vaak vinden jongeren het moeilijk om een goede keuze te maken in hun (vervolg)opleiding dan wel baankeuze. Goede voorlichting draagt bij aan het verminderen van uitstroom doordat verwachtingen meer overeenkomen met de realiteit en de praktijk. De sector Zorg en Welzijn biedt volop kansen voor leerlingen om een goede baan te vinden. Goed geïnformeerde leerlingen maken met behulp van goede loopbaanoriëntatie betere beroepskeuzes. Speciaal voor deze doelgroep hebben we een team van ambassadeurs, waarin een aantal branches goed zijn vertegenwoordigd. De ambassadeurs geven gastlessen op scholen, bloggen of vloggen en geven voorlichting bij evenementen. Daarnaast hebben we de Toekomstwijzer ontwikkeld, een handzame gids voor vmbo-, havo- en vwo-scholieren die meer willen weten over de zorg- en welzijnssector.

Zij-instromers
Juist nu is het belangrijk om alle arbeidspotentieel in de regio te benutten. Vaak is de informatie die zij-instromers nodig hebben om tot een keuze te komen versnipperd en onoverzichtelijk. Door zowel de informatie als de projecten goed met elkaar te verbinden, zijn we in staat om toekomstige werknemers goed te informeren en daadwerkelijk toe te leiden naar de plekken in de zorg.

Zorg- en Welzijnsprofessionals
Veel medewerkers die in de sector werken, weten niet welke loopbaanmogelijkheden er zijn binnen hun organisatie, laat staan in de regio. Door inzichtelijk te maken welke loopbaanpaden er in de regio te bewandelen zijn, zijn we in de regio beter in staat om werknemers voor de zorg te behouden en geven we ze de kans tot verdere ontwikkeling.

Voorlichtingsvideo zij-instromers

Stuur een bericht aan Joyce

Naam*
Toestemming*
Joyce Nihof
Joyce Nihof
Projectleider
Projectleider
Wil je meer informatie over onze voorlichtingsactiviteiten? Neem dan contact op met Joyce.
Wil je meer informatie over onze voorlichtingsactiviteiten? Neem dan contact op met Joyce.

Aankomende activiteiten

Informatiebijeenkomst Vrouwenacademie De Mussen

Details
Datum: 25 mei 2022
Fysieke bijeenkomst

Vrouwenacademie De Mussen leidt vrouwen die niet over de benodigde startkwalificaties beschikken op in een verkort BBL-traject VIG van 24 maanden.

Regionaal Strategisch HR Overleg

Details
Datum: 29 september 2022
Fysieke bijeenkomst

Dit overleg is een nieuw platform voor kennismaking, netwerken en inhoudelijk het gesprek voeren voor HR-eindverantwoordelijken.

Nieuws

Even voorstellen…


Onze nieuwe operationeel manager Margôt van Gils stelt zich graag aan je voor.

Oriënteren in Zorg en Welzijn: zó ging Jade aan de slag


Jade van der Burgh (20) besloot om in zoveel mogelijk richtingen ervaring op te doen.

Gezocht: Projectondersteuner met secretariële taken


ZWconnect is per direct op zoek naar een Projectondersteuner met secretariële taken voor 32-36 uur per week.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*