Loopbaanontwikkeling zorgketen

In de toekomst zullen we meer zorg met minder handen moeten leveren. Het is daarom zaak om zorgmedewerkers te behouden voor de sector. Een van de manieren om dit te kunnen bereiken is door te investeren in de regionale mobiliteit. Zorgmedewerkers die op zoek zijn naar de volgende stap in hun loopbaan kunnen geholpen worden met meer inzicht in hun loopbaanmogelijkheden. Om deze reden is het project ‘Loopbaanontwikkeling in de zorgketen: een regionale routekaart’ opgericht.

Wat houdt het in?

Loopbaanpaden in de regio per branche in kaart brengen

Het project heeft als doel om het regionale spectrum van de loopbaanpaden in de regio per branche in kaart te brengen. Hierbij wordt ook specifiek gekeken naar zogeheten ‘instapfuncties’ die een overstap tussen bepaalde branches en/of niveaus mogelijk maakt. Het product van opgehaalde informatie wordt direct beschikbaar gesteld voor de loopbaancoaches binnen Sterk in je werk. Het terugkoppelen van de verzamelde informatie aan de regio wordt aan de hand van een online platform structureel vormgegeven. Met deze informatievoorziening richten we ons direct op de zorgprofessionals die overwegen om de sector te verlaten.
Met tal van zorg- en welzijnsorganisaties in één regio is het voor zorgprofessionals in de regio Haaglanden, Nieuwe Waterweg Noord en Rijn Gouwe mogelijk om hun toekomst in de sector voor de lange termijn vorm te geven.

Door het kennen van de verschillende loopbaanmogelijkheden wordt de keuze voor een passende opleiding en/of interne mobiliteit makkelijker. Het blijkt dat medewerkers behoefte hebben aan afwisselende werkzaamheden, uitdaging en groei in het werk. Met een praktische routekaart willen we zorgprofessionals inzicht geven in de vele mogelijkheden die er binnen onze grote, diverse regio zijn. Door als werkgever mee te doen aan dit project investeer je in het behoud van je zorgprofessionals voor jouw eigen organisatie én de regio, en ontwikkel je jezelf als aantrekkelijk werkgever.

Stuur een bericht aan Joyce

Naam*
Toestemming*
Joyce Nihof
Joyce Nihof
Projectleider
Projectleider
Wil je meer weten over loopbaanontwikkelingen in de zorgketen? Neem dan contact op met Joyce.
Wil je meer weten over loopbaanontwikkelingen in de zorgketen? Neem dan contact op met Joyce.

Aankomende activiteiten

Jaarcongres HRM in de Zorg

Details
Datum: 20 september 2022
Evenement

Al 16 jaar hét jaarcongres voor en door HR-, bestuur/directie, zorg- en lijnmanagers die werkzaam zijn in de care en cure.

Masterclass Succesvolle innovatie met duurzaam resultaat

Details
Datum: 8 september 2022
Workshop

Wil jij leren innoveren met een blijvend resultaat?

Nieuws

HBO-modules voor werkenden in Zorg en Welzijn


Vanaf september 2022 starten twee modules: Communiceren in de zorg en Klinisch redeneren.

Manifest VVT: Samenwerken vanuit maatschappelijke betrokkenheid


Dit manifest is de basis van onze regionale ambitie in de samenwerking voor de arbeidsmarkt van de VVT.

Animatie: hoe werkt ZWconnect met jou aan de arbeidsmarktvraagstukken?


In deze animatie praten we je in anderhale minuut bij over onze werkwijze.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*