Loopbaanontwikkeling zorgketen

In de toekomst zullen we meer zorg met minder handen moeten leveren. Het is daarom zaak om zorgmedewerkers te behouden voor de sector. Een van de manieren om dit te kunnen bereiken is door te investeren in de regionale mobiliteit van de regio. Zorgmedewerkers die op zoek zijn naar de volgende stap in hun loopbaan kunnen geholpen worden met meer inzicht in hun loopbaanmogelijkheden. Om deze reden is het project ‘Loopbaanontwikkeling in de zorgketen: een regionale routekaart’ opgericht.

Wat houdt het in?

Loopbaanpaden in de regio per branche in kaart brengen

Het project heeft als doel om het regionale spectrum van de loopbaanpaden in de regio per branche in kaart te brengen. Hierbij wordt ook specifiek gekeken naar zogeheten ‘instapfuncties’ die een overstap tussen bepaalde branches en/of niveaus mogelijk maakt. Het product van opgehaalde informatie wordt direct beschikbaar gesteld voor de loopbaancoaches binnen Sterk in je werk. Het terugkoppelen van de verzamelde informatie aan de regio wordt aan de hand van een online platform structureel vormgegeven. Met deze informatievoorziening richten we ons direct op de zorgprofessionals die overwegen om de sector te verlaten.
Met tal van zorg- en welzijnsorganisaties in één regio is het voor zorgprofessionals in de regio Haaglanden, Nieuwe Waterweg Noord en Rijn Gouwe mogelijk om hun toekomst in de sector voor de lange termijn vorm te geven.

Door het kennen van de verschillende loopbaanmogelijkheden wordt de keuze voor een passende opleiding en/of interne mobiliteit makkelijker. Het blijkt dat medewerkers behoefte hebben aan afwisselende werkzaamheden, uitdaging en groei in het werk. Met een praktische routekaart willen we zorgprofessionals inzicht geven in de vele mogelijkheden die er binnen onze grote, diverse regio zijn. Door als werkgever mee te doen aan dit project investeer je in het behoud van je zorgprofessionals voor jouw eigen organisatie én de regio, en ontwikkel je jezelf als aantrekkelijk werkgever.

Planning en deelname

Om de kaders van de routekaart verder te concretiseren, organiseren we de komende maanden het vervolg van het DenkTraject Regionale Mobiliteit. Dit traject, bestaande uit zes DenkTank sessies, pakken we samen op met een delegatie van ambitieuze werkgevers. Bekijk de agenda voor de eerstvolgende bijeenkomst.

Stuur een bericht aan Joyce

Naam*
Toestemming*
Joyce Nihof
Joyce Nihof
Projectleider
Projectleider
Wil je meer weten over loopbaanontwikkelingen in de zorgketen? Neem dan contact op met Joyce.
Wil je meer weten over loopbaanontwikkelingen in de zorgketen? Neem dan contact op met Joyce.

Aankomende activiteiten

Webinar ‘Data gedreven werken in de VVT – hoe pak je dat aan?’ 

Details
Datum: 1 november 2021
Webinar

Digitalisering en data bieden veel kansen bij het verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Bestuurlijk overleg gehandicaptenzorg

Details
Datum: 23 november 2021
Online bijeenkomst

Tijdens dit overleg staan we stil bij de gezette stappen in het versterken van de regionale samenwerking.

Nieuws

Meld je activiteit aan voor de Slimme Zorg Estafette


Heb je een activiteit voor de Slimme Zorg Estafette? Meld hem dan nu aan!

Eerste hbo-studenten Campus Gouda gestart


Op woensdag 6 oktober startten twintig studenten met de eerste hbo-module van Campus Gouda.

Succesvol Arbeidsmarktsymposium van ZWconnect


ZWconnect kende dinsdag 5 oktober een succesvolle eerste editie van het Regionaal Arbeidsmarkt Symposium.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*