Loopbaanontwikkeling zorgketen

In de toekomst zullen we meer zorg met minder handen moeten leveren. Het is daarom zaak om zorgmedewerkers te behouden voor de sector. Een van de manieren om dit te kunnen bereiken is door te investeren in de regionale mobiliteit. Zorgmedewerkers die op zoek zijn naar de volgende stap in hun loopbaan kunnen geholpen worden met meer inzicht in hun loopbaanmogelijkheden. Om deze reden is het project ‘Loopbaanontwikkeling in de zorgketen: een regionale routekaart’ opgericht.

Wat houdt het in?

Loopbaanpaden in de regio per branche in kaart brengen

Het project heeft als doel om het regionale spectrum van de loopbaanpaden in de regio per branche in kaart te brengen. Hierbij wordt ook specifiek gekeken naar zogeheten ‘instapfuncties’ die een overstap tussen bepaalde branches en/of niveaus mogelijk maakt. Het product van opgehaalde informatie wordt direct beschikbaar gesteld voor de loopbaancoaches binnen Sterk in je werk. Het terugkoppelen van de verzamelde informatie aan de regio wordt aan de hand van een online platform structureel vormgegeven. Met deze informatievoorziening richten we ons direct op de zorgprofessionals die overwegen om de sector te verlaten.
Met tal van zorg- en welzijnsorganisaties in één regio is het voor zorgprofessionals in de regio Haaglanden, Nieuwe Waterweg Noord en Rijn Gouwe mogelijk om hun toekomst in de sector voor de lange termijn vorm te geven.

Door het kennen van de verschillende loopbaanmogelijkheden wordt de keuze voor een passende opleiding en/of interne mobiliteit makkelijker. Het blijkt dat medewerkers behoefte hebben aan afwisselende werkzaamheden, uitdaging en groei in het werk. Met een praktische routekaart willen we zorgprofessionals inzicht geven in de vele mogelijkheden die er binnen onze grote, diverse regio zijn. Door als werkgever mee te doen aan dit project investeer je in het behoud van je zorgprofessionals voor jouw eigen organisatie én de regio, en ontwikkel je jezelf als aantrekkelijk werkgever.

Stuur een bericht aan Joyce

Naam*
Toestemming*
Joyce Nihof
Joyce Nihof
Projectleider
Projectleider
Wil je meer weten over loopbaanontwikkelingen in de zorgketen? Neem dan contact op met Joyce.
Wil je meer weten over loopbaanontwikkelingen in de zorgketen? Neem dan contact op met Joyce.

Aankomende activiteiten

Regiobijeenkomst Zuid-Holland

Details
Datum: 6 december 2022
Online bijeenkomst

Deze regiobijeenkomst staat in het teken van de rol van het intern toezicht bij de uitdagingen die de krapte op de arbeidsmarkt met...

Communicatienetwerk

Details
Datum: 18 oktober 2022
Netwerkgroep

Ontmoet andere communicatieprofessionals en bespreek met ons hoe we gezamenlijk kunnen optrekken.

Nieuws

Wat staat er in de Miljoenennota over zorg en welzijn?


In de Prinsjesdagmemo van RegioPlus staan alle beleidsmaatregelen uit de Miljoenennota die relevant zijn voor zorg en welzijn.

Leid jij ook al op met mbo-certificaten voor bij- op- en omscholing?


Met mbo-certificaten kunnen werkgevers hun medewerkers op een verantwoorde wijze inzetten bij nieuwe werkzaamheden.

Onderzoeksrapport: ‘SectorplanPlus spreekt werkgevers aan’


Gedurende de looptijd van de subsidie is door meer dan 3.800 zorgorganisaties, met name uit de VVT sector, gebruik gemaakt van SectorplanPlus.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*