Flexibilisering

Met het project Flexibilisering willen we de regie op deze flexibele inzet terugbrengen naar de regio, waardoor er meer grip komt op kosten en kwaliteit en er minder afhankelijkheid is van intermediairs. De afgelopen jaren is namelijk gebleken hoe noodzakelijk de flexibele inzet van personeel in de zorg kan zijn.

Wat houdt het in?

Samen werken aan een regionale flexibele arbeidsmarkt

We werken samen met werkgevers in Zorg en Welzijn aan een regionale flexibele arbeidsmarkt, door met elkaar een database van ZZP’ers en freelancers op te zetten zonder tussenkomst van intermediairs. Hierbij staat de kwaliteit van de zelfstandigen voorop en wordt de wet DBA nageleefd. Daarnaast inventariseren we middels gesprekken met onze leden uit de verschillende branches welke overige knelpunten en wensen er spelen binnen het thema flexibilisering. Op basis van deze analyse wordt er bepaald wat mogelijk nog een nieuw initiatief kan zijn binnen dit thema.

We stimuleren tevens dat werkgevers hierover met elkaar in gesprek gaan en nemen hierbij een adviserende rol aan. Het thema flexibilisering is namelijk complex. ZWconnect heeft experts in huis die hierin kunnen adviseren.

Heb je zelf vragen over dit thema of wil je graag advies inwinnen? Neem dan contact op met Mireille Paardenkoper (mireille@zw-connect.nl) of Caren Reinoud (caren@zw-connect.nl).

Stuur een bericht aan Ingrid

Naam*
Toestemming*
Ingrid van den Burg
Ingrid van den Burg
Adviseur werken in de zorg
Adviseur werken in de zorg
Wil je meer weten over flexibiliseering of RegioNet? Neem dan contact op met Ingrid van den Burg
Wil je meer weten over flexibiliseering of RegioNet? Neem dan contact op met Ingrid van den Burg

Aankomende activiteiten

Netwerkgroep Communicatie

Details
Datum: 23 februari 2023
Netwerkgroep

Op donderdag 23 februari van 15.00 tot 17.00 uur staat de tweede bijeenkomst van deze netwerkgroep op het programma bij ZWconnect. 

Hoe ethiek zorginnovatie versterkt – praktijkcasus thuismonitoring LUMC

Details
Datum: 15 februari 2023
Workshop

In deze workshop nemen Daniël Tijink en André Krom je graag mee in de Aanpak Begeleidingsethiek die de dialoog over ethische dilemma’s vormgeeft.

Nieuws

RegioPlus Jaaroverzicht 2022


In dit jaaroverzicht vind je een greep van de activiteiten van RegioPlus afgelopen jaar.

Bekijk ons arbeidsmarktprogramma 2023!


Voor 2023 heeft ZWconnect een innovatief arbeidsmarktprogramma samengesteld waarmee we anders kijken, anders leren en anders doen.

Meld je aan voor de Slimme Zorg Estafette!


Tijdens dit evenement staat innovatie in zorg, welzijn en preventie centraal.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*