Flexibilisering

Met het project Flexibilisering willen we de regie op deze flexibele inzet terugbrengen naar de regio, waardoor er meer grip komt op kosten en kwaliteit en er minder afhankelijkheid is van intermediairs. De afgelopen jaren is namelijk gebleken hoe noodzakelijk de flexibele inzet van personeel in de zorg kan zijn.

Wat houdt het in?

Samen werken aan een regionale flexibele arbeidsmarkt

We werken samen met werkgevers in Zorg en Welzijn aan een regionale flexibele arbeidsmarkt, door met elkaar een database van ZZP’ers en freelancers op te zetten zonder tussenkomst van intermediairs. Hierbij staat de kwaliteit van de zelfstandigen voorop en wordt de wet DBA nageleefd. Daarnaast inventariseren we middels gesprekken met onze leden uit de verschillende branches welke overige knelpunten en wensen er spelen binnen het thema flexibilisering. Op basis van deze analyse wordt er bepaald wat mogelijk nog een nieuw initiatief kan zijn binnen dit thema.

We stimuleren tevens dat werkgevers hierover met elkaar in gesprek gaan en nemen hierbij een adviserende rol aan. Het thema flexibilisering is namelijk complex. ZWconnect heeft experts in huis die hierin kunnen adviseren.

Heb je zelf vragen over dit thema of wil je graag advies inwinnen? Neem dan contact op met Mireille Paardenkoper (mireille@zw-connect.nl) of Caren Reinoud (caren@zw-connect.nl).

Vacature projectleider

Lijkt het jou leuk om te werken voor ZWconnect? Dat komt goed uit, want wij zijn op korte termijn op zoek naar een enthousiaste projectleider Flexibilisering voor 24-32 uur!

De tekorten op de arbeidsmarkt vragen om flexibele oplossingen. Hoe kunnen we in continuïteit van Zorg en Welzijn voorzien en hoe houden we de kwaliteit hoog en de kosten behapbaar? We willen meer mensen in loondienst, maar merken ook een behoefte aan flexibele inzet, zowel aan de werkgevers kant als aan de medewerkers kant. Hoe kunnen we hier vanuit modern werkgeverschap met de medewerker centraal op inspelen? Als projectleider Flexibilisering bij ZWconnect zijn dit vraagstukken waar jij je mee bezig gaat houden.

Stuur een bericht aan Ingrid

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Ingrid van den Burg
Ingrid van den Burg
Adviseur werken in de zorg
Adviseur werken in de zorg
Wil je meer weten over flexibiliseering of RegioNet? Neem dan contact op met Ingrid van den Burg
Wil je meer weten over flexibiliseering of RegioNet? Neem dan contact op met Ingrid van den Burg

Aankomende activiteiten

Show je dashboard

Details
Datum: 4 juli 2023
Webinar

Op dinsdag 4 juli van 12.00 tot 13.00 uur organiseert de landelijke samenwerking Samen datagedreven werken in zorg en welzijn de praktische online...

Online inspiratiebijeenkomst Zorggebruik

Details
Datum: 27 juni 2023
Webinar

De landelijke samenwerking ‘Samen datagedreven werken in zorg en welzijn’ organiseert een inspiratiesessie over zorggebruik en zorgpaden aan de hand van data.

Nieuws

Bekijk het jaaroverzicht 2022 van ZWconnect


In dit jaaroverzicht nemen we je graag mee in welke resultaten we het afgelopen jaar geboekt hebben.

Vooraankondiging ledentevredenheidsonderzoek


ZWconnect hecht veel waarde aan de tevredenheid van haar leden en om die reden zal er medio mei een ledentevredenheidsonderzoek uitgevoerd worden.

‘Voortgang arbeidsmarktpakket biedt kansen voor een gezonde arbeidsmarkt in zorg en welzijn’


Directeur-bestuurder Jelle Boonstra van RegioPlus reageert op een aantal punten uit de ‘voortgang arbeidsmarktpakket’.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*