Vitaliteit

Het vormgeven en doorvoeren van vitaliteitsbeleid is niet altijd eenvoudig voor werkgevers. Toch is het van belang dat werkgevers oog hebben voor vitaliteit en behoud van hun medewerkers, zodat medewerkers zelf zien en ervaren dat het belangrijk is om aandacht te hebben voor de eigen loopbaan. Wij willen dit met maatwerkgesprekken stimuleren en monitoren, in het kader van goed werkgeverschap.

Wat houdt het in?

Met déze projecten stimuleren we vitaliteit
Sterk in je werk week

De uitstroomcijfers liegen er niet om. Er komt veel personeel de zorg- en welzijnssector binnen, maar de achterdeur staat wagenwijd open. Ontevreden werknemers verlaten de branche om diverse redenen en een hoge werkdruk staat hoog op de lijst als oorzaak hiervoor. De Sterk in je werk week is bedoeld om aandacht te geven aan het behoud van zorg- en welzijnspersoneel en om werkgevers handvatten te bieden en te inspireren bij goed werkgeverschap.

 

Vitaliteitsadvies

Als lid van ZWconnect kun je kosteloos gebruikmaken van onze expertise op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Elke organisatie is uniek en heeft zijn eigen uitdagingen; bijvoorbeeld mentale belasting, fysieke belasting, vitaliteitsbeleid, eigen regie of de mobiliteit van medewerkers. Onze inzetbaarheidsadviseurs kunnen HR-afdelingen ondersteunen, door op een opbouwende manier mee te kijken naar de aanpak van duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie.

Gezond & Zeker

Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal in een organisatie. Hoe zorg je ervoor dat zij vitaal, gemotiveerd en betrokken blijven? Om een antwoord te geven op deze vraag, coördineert RegioPlus sinds 2005 het kennisplatform Gezond & Zeker. Via de website Blijf Inzetbaar zorgt het platform voor kennisdeling bij zorg- en welzijnsprofessionals om agressie en fysieke belasting in het werk zoveel mogelijk te voorkomen. Andere belangrijke thema’s van het Gezond & Zeker-programma zijn de werk-privé-balans, probleemgedrag en de zelfredzaamheid van cliënten.

Stuur een bericht aan Nicolien

Naam*
Toestemming*
Nicolien Verhage
Nicolien Verhage
Projectleider
Projectleider
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Nicolien.
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Nicolien.

Aankomende activiteiten

Netwerk Behoud: CSRD-richtlijn

Details
Datum: 7 maart 2023
Webinar

In dit webinar staat de CSRD-richtlijn centraal, die aangeeft dat grote organisaties moeten rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en...

Webinar Kopzorgen in de zorg

Details
Datum: 21 februari 2023
Webinar

Wat zijn psychische klachten en hoe kun je hier binnen jouw organisatie mee aan de slag gaan?

Nieuws

Voorrang voor zorgmedewerkers bij huurappartementen Den Haag


Momenteel wordt in het centrum van Den Haag de woontoren ‘Adagio’ met 268 appartementen gebouwd.

Factsheet: Zzp’ers binnen Zorg en Welzijn in de regio van ZWconnect


In een factsheet presenteren we een aantal kerncijfers over de omvang en trends van inzet van zelfstandigen in de arbeidsmarktregio’s van ZWconnect.

RegioPlus Jaaroverzicht 2022


In dit jaaroverzicht vind je een greep van de activiteiten van RegioPlus afgelopen jaar.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*