Vitaliteit en preventie

Vanwege de coronacrisis hebben zorgverleners de afgelopen maanden (en nog steeds) onder hoge druk gestaan, hebben ze meer uren gewerkt dan normaal en soms geen vakantie kunnen nemen. Deze mensen hebben vanwege de crisis doorgewerkt en zijn wellicht over hun grenzen gegaan. Daarom is de verwachting dat er nog een piek komt in de verzuimcijfers, het zogeheten uitgesteld verzuim. Om dit op te vangen en om op de langere termijn de verzuimcijfers naar beneden te krijgen, willen we zorgorganisaties aansporen en ondersteunen met hun preventiebeleid aan de slag te gaan.

Wat houdt het in?

Masterclass Viermaal Vitaal

Met dit project willen we zorgorganisaties ondersteunen om de hoge verzuimpercentages in Zorg en Welzijn (6,5%) naar beneden te brengen. Om dit te realiseren, is het niet alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat uitgevallen werknemers weer aan het werk kunnen, maar is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de 93,5% die nog aan het werk is. En te voorkomen dat zij in de (nabije) toekomst uitvallen.

We willen organisaties daarom aansporen en ondersteunen om met hun preventiebeleid aan de slag te gaan via de masterclass Viermaal Vitaal. In vier online workshops word je geïnspireerd en aangezet tot nadenken over vitaliteit, preventie en (werk)geluk. En dat niet alleen; stap voor stap leer je een passend en integraal vitaliteitsbeleid ontwikkelen voor jouw medewerkers.

Stuur een bericht aan David

Naam*
Toestemming*
David Huizing
David Huizing
Projectleider
Projectleider
Wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op met David.
Wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op met David.

Aankomende activiteiten

Lerend netwerk onboarding

Details
Datum: 9 november 2021
Online bijeenkomst

Hoe kun je een business case inzetten om meer draagvlak in je organisatie te genereren?

Webinar zorgmantels ZWconnect

Details
Datum: 2 november 2021
Webinar

Een webinar met Colijn & Partners over deelname aan de mantels en alle voordelen.

Nieuws

Meld je activiteit aan voor de Slimme Zorg Estafette


Heb je een activiteit voor de Slimme Zorg Estafette? Meld hem dan nu aan!

Sterk in je werk week: Inschrijvingen geopend!


Van 15 tot 19 november vindt de Sterk in je werk week plaats met als thema: Werkgeluk. Het programma is inmiddels bekend en de inschrijvingen zijn geopend!

2.500 euro voor beste idee om medewerkers te betrekken


Dien je idee in over een leuke actie om medewerkers te betrekken. De vijf beste ideeën krijgen 2.500 euro om het idee te realiseren.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*