Technologische zorginnovatie

De komende jaren groeit de sector Zorg en Welzijn toe naar een sector waarin digitaal de norm gaat worden. De weg hiernaartoe, ook wel de digitale transformatie genoemd, vraagt om slimme samenwerkingsverbanden en zinvolle partnerschappen. Om zorg- en welzijnsorganisaties in dit proces te ondersteunen, richt ZWconnect zich in 2023 op de versnelling en/of opschaling van (bewezen) arbeidsbesparende of -verlichtende innovaties. Dit doen we door uitgebreide kennisdeling, partijen met elkaar in contact te brengen en aangesloten instellingen te voorzien van concrete middelen waar men van kan gebruikmaken om het innovatieproces te versnellen.

Wat houdt het in?

Met déze projecten stimuleren we technologische zorginnovatie
Regionaal netwerk innovatie

ZWconnect is betrokken en aangesloten bij (sub)regionale netwerken en initiatieven gericht op het anders en slimmer organiseren van de zorg. We brengen het perspectief van de arbeidsmarkt aan het licht, bijvoorbeeld met behulp van arbeidsmarktprognoses, zodat sneller impact kan worden gerealiseerd op de plekken in de zorg waar deze het hardst nodig is.

 

Innovatiekaart Zorgtechnologie

In de Innovatiekaart Zorgtechnologie vind je een overzicht van alle regionale initiatieven waarbij de focus ligt op slimmer werken middels technologische innovaties en het terugbrengen van de zorgbehoefte en administratieve lasten middels technologische toepassingen.

 

Samen Datagedreven Werken in Zorg en Welzijn

Als ZWconnect vinden we het belangrijk dat we ons met elkaar richten op datagedreven werken. Vandaar dat wij samen met andere werkgeversorganisaties en samenwerkingsverbanden het initiatief hebben genomen tot een landelijke community rondom datagedreven werken.

 

DataLab Zorg en Welzijn – Den Haag

Binnen de zorg wordt er veel gesproken en geschreven over data. Alleen is het voor veel organisaties moeilijk om ideeën en wensen tot uitvoering te brengen. Met DataLab Zorg en Welzijn – Den Haag wordt in een collectief met gemeente Den Haag en DAAT samengewerkt om flexibel, laagdrempelig en resultaatgericht met data te innoveren.

Slimme Zorg Estafette

De Slimme Zorg Estafette (SZE) is een jaarlijks initiatief van het ministerie van VWS, gezamenlijk georganiseerd vanuit De Juiste Zorg op de Juiste Plek, Anders Werken in de Zorg en Zorg van Nu. Het doel van de Estafette is om implementatie en opschaling van slimme zorgoplossingen en innovatie te bevorderen.

 

Ethiek en Digitalisering

Veel van de digitale ontwikkelingen roepen ethische vragen op. Zijn het goede ontwikkelingen? Passen ze bij onze waarden? Kunnen we ze een verantwoorde richting geven? We voeren hierover graag het gesprek met werkgevers, zodat er meer duidelijkheid is over de effecten en kansen van technologie (op het werk in) de zorg voor zowel leiders als medewerkers.

 

Digivaardig in de zorg

​Medewerkers van zorgorganisaties krijgen in hun werk onvermijdelijk te maken met digitale technologie. Ze werken niet alleen met het elektronisch cliënten- of patiëntendossier en roostersoftware, ook bijvoorbeeld domotica, beeldbellen en allerlei andere e-healthtoepassingen komen steeds vaker voor. ZWconnect zet zich binnen de coalitie Digivaardig in de Zorg in om medewerkers in de regio Haaglanden, Rijn Gouwe en Nieuwe Waterweg Noord digivaardig te maken.

Stuur een bericht aan Maartje

Naam*
Toestemming*
Maartje Bouwens
Maartje Bouwens
Projectleider
Projectleider
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Maartje.
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Maartje.

Aankomende activiteiten

Masterclass Succesvolle Innovatie met Duurzaam Resultaat

Details
Datum: 4 april 2023
Workshop

Het Innovatieplatform Ouderenzorg Haaglanden organiseert na eerdere succesvolle edities nogmaals de masterclass ‘Succesvolle innovatie met duurzaam resultaat’.

Projectmanagement in de zorg

Details
Datum: 23 mei 2023
Evenement

In één dag op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in projectmanagement binnen de gezondheidszorg!

Nieuws

Nieuw bestuurslid Yvonne Wilders: ‘Alleen ga je snel, samen kom je verder’


Wilders is voorzitter van de raad van bestuur van Alrijne Zorggroep. Zij stelt zich in dit artikel graag aan je voor.

Even voorstellen…


Onze nieuwe officemanager Saskia Hulsmann stelt zich graag aan je voor.

Lidmaatschap HMC: ‘Samenwerking zoeken met ziekenhuizen én zorginstellingen’


Ingrid Rempt, Directeur HR van HMC, vertelt met welke redenen HMC lid is geworden van ZWconnect.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*