Renderend innoveren

We streven naar innovatieve oplossingen en duurzame verandering om de sector Zorg en Welzijn te verbeteren en het welzijn van zorgverleners te bevorderen. Dit vormt de basis voor een nieuwe manier van werken en een innovatieve mindset, die essentieel is voor toekomstbestendige zorg- en welzijnsorganisaties. Het is een uitdaging om te bepalen welke technologische, sociale en procesinnovaties impact hebben en samen de gewenste verandering vormen. Onze missie is om deze elementen samen te brengen en zo de toekomst van de zorg vorm te geven.

Wat houdt het in?

Met déze projecten stimuleren we renderend innoveren
Regionaal netwerk innovatie

ZWconnect is betrokken en aangesloten bij (sub)regionale netwerken en initiatieven gericht op het anders en slimmer organiseren van de zorg. We brengen het perspectief van de arbeidsmarkt aan het licht, bijvoorbeeld met behulp van arbeidsmarktprognoses, zodat sneller impact kan worden gerealiseerd op de plekken in de zorg waar deze het hardst nodig is.

 

Innovatiekaart Zorgtechnologie

In de Innovatiekaart Zorgtechnologie vind je een overzicht van alle regionale initiatieven waarbij de focus ligt op slimmer werken middels technologische innovaties en het terugbrengen van de zorgbehoefte en administratieve lasten middels technologische toepassingen.

 

Samen Datagedreven Werken in Zorg en Welzijn

Als ZWconnect vinden we het belangrijk dat we ons met elkaar richten op datagedreven werken. Vandaar dat wij samen met andere werkgeversorganisaties en samenwerkingsverbanden het initiatief hebben genomen tot een landelijke community rondom datagedreven werken.

 

DataLab Zorg en Welzijn – Den Haag

Binnen de zorg wordt er veel gesproken en geschreven over data. Alleen is het voor veel organisaties moeilijk om ideeën en wensen tot uitvoering te brengen. Met DataLab Zorg en Welzijn – Den Haag wordt in een collectief met gemeente Den Haag en DAAT samengewerkt om flexibel, laagdrempelig en resultaatgericht met data te innoveren.

Slimme Zorg Estafette

De Slimme Zorg Estafette (SZE) is een jaarlijks initiatief van het ministerie van VWS, gezamenlijk georganiseerd vanuit De Juiste Zorg op de Juiste Plek, Anders Werken in de Zorg en Zorg van Nu. Het doel van de Estafette is om implementatie en opschaling van slimme zorgoplossingen en innovatie te bevorderen.

 

Ethiek en Digitalisering

Veel van de digitale ontwikkelingen roepen ethische vragen op. Zijn het goede ontwikkelingen? Passen ze bij onze waarden? Kunnen we ze een verantwoorde richting geven? We voeren hierover graag het gesprek met werkgevers, zodat er meer duidelijkheid is over de effecten en kansen van technologie (op het werk in) de zorg voor zowel leiders als medewerkers.

 

Digivaardig in de zorg

​Medewerkers van zorgorganisaties krijgen in hun werk onvermijdelijk te maken met digitale technologie. Ze werken niet alleen met het elektronisch cliënten- of patiëntendossier en roostersoftware, ook bijvoorbeeld domotica, beeldbellen en allerlei andere e-healthtoepassingen komen steeds vaker voor. ZWconnect zet zich binnen de coalitie Digivaardig in de Zorg in om medewerkers in de regio Haaglanden, Rijn Gouwe en Nieuwe Waterweg Noord digivaardig te maken.

Stuur een bericht aan Thars

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Thars Labee
Thars Labee
Projectleider
Projectleider
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Thars.
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Thars.

Aankomende activiteiten

Regionaal Bestuurscongres

Details
Datum: 26 september 2024
Fysieke bijeenkomst

Ga met medebestuurders uit de regio in gesprek over waar jullie morgen het verschil gaan maken.

Netwerkbijeenkomst Innovatieplatform Ouderenzorg Haaglanden

Details
Datum: 5 november 2024
Netwerkgroep

Ben jij actief betrokken bij innovatie in een zorgorganisatie? Wil je jouw kennis en ervaring delen en daarnaast leren van anderen?

Nieuws

Samenwerking op flex: zó doen ze het in de regio Gouda


ZWconnect stond drie jaar geleden aan de wieg van een inmiddels succesvolle samenwerking in de regio Gouda.

Nieuwe website ‘Samen Datagedreven Werken’ gelanceerd


Op de website Samendatagedrevenwerken.nl vind je alle informatie over bijeenkomsten, onderzoeken en de datavolwassenheidsscan. 

Acht toekomstbeelden en hun impact op het arbeidsmarkttekort


Rebel Group heeft in opdracht van AZW een rapportage opgeleverd waarin verschillende scenario’s van de sector worden geschetst.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*