Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024

Juvoly en Valtes zijn uitgeroepen tot de winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024. Tijdens de uitreiking op Zorg & ict werd Juvoly door Lucien Engelen uitgeroepen tot winnaar van de vakjuryprijs ter waarde van 10.000 euro. Valtes ging er met een ruime voorsprong in stemmen vandoor met ­­­­de publieksprijs ter waarde van 5.000 euro.

Juvoly - winnaar vakjuryprijs

Juvoly maakt het consult bij de huisarts weer persoonlijk en leuker dankzij het QuickConsult. De computer luistert mee met het gesprek tussen patiënt en huisarts. Na afloop van het consult wordt het gesprek automatisch samengevat in een gestructureerd verslag. De spraakherkenning van het QuickConsult is geoptimaliseerd voor de eerstelijnszorg en wordt direct opgeslagen in het Huisarts Informatie Systeem. Ook worden er slimme verwijzingen naar relevante bronnen opgenomen in het verslag.

De vakjury, bestaande uit voorzitter Anne Marie Weggelaar-Jansen, Joris Arts, Niels van Gorp en Menno Gravemaker, koos voor Juvoly vanwege de bijdrage die het QuickConsult levert voor alle huisartsen. Weggelaar-Jansen licht toe: “Administratie is één van de grootste ergernissen van professionals. Door de inzet van het QuickConsult komt er meer tijd en aandacht voor de patiënt.”

Valtes - winnaar publieksprijs

Valtes ondersteunt mensen die ‘gewoon zorgen voor een ander’. Met hun gepersonaliseerde digitale assistent bieden ze mantelzorgers tips, tricks en adviezen in de juiste context en omstandigheden. Valtes helpt gemeenten om mantelzorgers te bereiken en persoonlijke ondersteuning te bieden. Daarnaast laat Valtes in de gratis app bijeenkomsten zien in de directe omgeving van de mantelzorger, zoals bijvoorbeeld een bijeenkomst over de WLZ in een lokaal buurthuis.

 

Met 28% van de stemmen was Valtes de favoriet onder het publiek en kreeg de publieksprijs overhandigd. De publieksprijs van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door Growtivity.

Eerste reacties

De teams achter Juvoly en Valtes waren verheugd met de winst. Erjen Derks (co-founder Valtes) laat weten: “Het belang van mantelzorgers moet meer worden benadrukt. In de toekomst zijn we steeds meer op elkaar aangewezen en delen we de zorg. We zijn blij dat de publieksprijs dit belang bevestigd. Nu is het tijd dat meer gemeenten hierbij instappen.”

Thomas Kluiters (co-founder Juvoly) geeft al aan wat ze met het prijzengeld willen doen: “We gaan het prijzengeld inzetten om onze modellen nog beter te trainen op medisch Nederlands. We zien dat er veel meer spraakvariatie is dan die je nu in publieke datasets kunt vinden. Hiermee kunnen we zorgen dat we de spraak van iedereen die bij de huisarts komt straks kunnen herkennen.”

Over de Nationale Zorginnovatieprijs 

Het blijft voor zorgondernemers een uitdaging om hun bedrijf daadwerkelijk tot een succes te maken, ook al hebben ze hun innovatie al uitgebreid getest en op de markt gebracht. Om deze ondernemers te stimuleren, reikt Zorginnovatie.nl in 2024 voor de negende keer de Nationale Zorginnovatieprijs uit voor de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase. Deelnemers maken kans op de vakjuryprijs ter waarde van 10.000 euro en op de publieksprijs ter waarde van 5.000 euro. Daarnaast krijgen ze begeleiding bij de verdere ontwikkeling van hun innovatie.

Nieuws

Maak gebruik van de STOZ-regeling


Deze regeling biedt zorgaanbieders de kans om subsidie aan te vragen voor het opschalen van digitale en hybride processen.

Even voorstellen: Monique van Meurs


Onze nieuwe projectleider Monique van Meurs stelt zich graag aan je voor.

Even voorstellen: Edwin Parlevliet


Onze nieuwe projectleider Arbeidsmarktonderzoek Edwin Parlevliet stelt zich graag aan je voor!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*