Vragenlijst: mentale vitaliteit binnen zorgorganisaties

De inzichten en ervaringen van onze leden zijn van onschatbare waarde voor ons streven naar een gezonde, vitale werkomgeving voor alle medewerkers in de zorg- en welzijnssector. Wij streven ernaar om voortdurend te begrijpen hoe we de mentale vitaliteit van medewerkers kunnen bevorderen. Daarom nodigen we je uit om deel te nemen aan deze enquête gericht op dit belangrijke onderwerp.

Achtergrond

Deze enquête is specifiek ontworpen om inzicht te krijgen in verschillende aspecten van jouw rol binnen de zorgpraktijk. We willen graag weten hoe HR-praktijken binnen zorgorganisaties worden vormgegeven en hoe ze bijdragen aan de algehele gezondheid en vitaliteit van de medewerkers.

Concreet willen we meer te weten komen over:

  • De aard van de zorgpraktijk waarin je werkzaam bent.
  • De strategieën die worden toegepast rondom interventievorming, met specifieke aandacht voor mentale vitaliteit.
  • De effectiviteit van interventies die worden toegepast om mentale vitaliteit te bevorderen.
  • Hoe je omgaat met hiërarchische structuren binnen jouw organisatie en hoe deze al dan niet bijdragen aan een gezonde werkomgeving.

 

Jouw deelname aan deze enquête stelt ons in staat om een dieper begrip te krijgen van de uitdagingen waarmee zorg- en welzijnsorganisaties worden geconfronteerd en de beste praktijken te identificeren die kunnen worden toegepast om de mentale vitaliteit van zorgmedewerkers te ondersteunen. We stellen het zeer op prijs als je de vragenlijst zou willen invullen.

 

VIPc

Deze vragenlijst is onderdeel van het project VIP cultuur in het verpleeghuis (VIPc) en is gestart tussen Hogeschool Leiden, mboRijnland, Marente, DSV Leven, interventiespecialist Arjella van Scheppingen en ZWconnect. Wij hebben gezamenlijk gewerkt aan innovatieve interventies en activiteiten in de ouderenzorg, om regionaal extra te investeren in de mentale vitaliteit van medewerkers. Het project VIPc is gefinancierd door ZonMw.

Nieuws

Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024


De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase.

Regionale bijeenkomsten over agressie in de zorg


Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) organiseert dit jaar tien regionale bijeenkomsten over het thema ‘Agressie en Aangifte’.

Zes impactvolle arbeidsmarktprojecten benoemd tot koploper


De koplopers pitchten hun initiatieven en vertelden wat hun oplossingen zijn én vooral ook hoe zij te werk zijn gegaan.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*