Regionale bijeenkomsten over agressie in de zorg

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) organiseert dit jaar tien regionale bijeenkomsten over het thema ‘Agressie en Aangifte’. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen uit zorg- en welzijnsorganisaties die zich bezighouden met agressie tegen zorgmedewerkers en/of het aangiftebeleid van hun organisaties.

Agressie in de zorg

Agressie tegen medewerkers in zorg en welzijn komt helaas regelmatig voor. Zowel patiënten en cliënten als hun naasten vertonen steeds vaker agressief gedrag. Er wordt weinig aangifte gedaan, terwijl dat juist een krachtig signaal afgeeft: agressie hoort er niet bij. Een belangrijk signaal, zowel voor de dader als voor medewerker(s). Daarom vraagt het ministerie van VWS aandacht voor agressie in de zorg en organiseren ze tien regionale bijeenkomsten in het land over dit thema.

Programma

Tijdens deze bijeenkomsten krijg je van experts van politie en OM informatie en handvatten over het doen van aangifte als jouw medewerkers of collega’s te maken krijgen met agressie. Zorgorganisaties vertellen over hun succesvolle aanpak (best practices) rondom incidentmeldingen en aangifte doen. En je kunt samen met collega’s en experts van de politie en het openbaar ministerie over dit onderwerp in gesprek.

Geïnteresseerd?

Via deze pagina kun je alvast je interesse kenbaar maken voor één van de bijeenkomsten. Voor deze regio staat er een bijeenkomst in Den Haag gepland. Je ontvangt bericht zodra er meer informatie bekend is over deze bijeenkomst.

Nieuws

Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024


De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase.

Regionale bijeenkomsten over agressie in de zorg


Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) organiseert dit jaar tien regionale bijeenkomsten over het thema ‘Agressie en Aangifte’.

Zes impactvolle arbeidsmarktprojecten benoemd tot koploper


De koplopers pitchten hun initiatieven en vertelden wat hun oplossingen zijn én vooral ook hoe zij te werk zijn gegaan.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*