Regionale bijeenkomsten over agressie in de zorg

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) organiseert dit jaar tien regionale bijeenkomsten over het thema ‘Agressie en Aangifte’. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen uit zorg- en welzijnsorganisaties die zich bezighouden met agressie tegen zorgmedewerkers en/of het aangiftebeleid van hun organisaties.

Agressie in de zorg

Agressie tegen medewerkers in zorg en welzijn komt helaas regelmatig voor. Zowel patiënten en cliënten als hun naasten vertonen steeds vaker agressief gedrag. Er wordt weinig aangifte gedaan, terwijl dat juist een krachtig signaal afgeeft: agressie hoort er niet bij. Een belangrijk signaal, zowel voor de dader als voor medewerker(s). Daarom vraagt het ministerie van VWS aandacht voor agressie in de zorg en organiseren ze tien regionale bijeenkomsten in het land over dit thema.

Programma

Tijdens deze bijeenkomsten krijg je van experts van politie en OM informatie en handvatten over het doen van aangifte als jouw medewerkers of collega’s te maken krijgen met agressie. Zorgorganisaties vertellen over hun succesvolle aanpak (best practices) rondom incidentmeldingen en aangifte doen. En je kunt samen met collega’s en experts van de politie en het openbaar ministerie over dit onderwerp in gesprek.

Geïnteresseerd?

Via deze pagina kun je alvast je interesse kenbaar maken voor één van de bijeenkomsten. Voor deze regio staat er een bijeenkomst in Den Haag gepland. Je ontvangt bericht zodra er meer informatie bekend is over deze bijeenkomst.

Nieuws

Wat is er gebeurd met het geld van SectorplanPlus?


In vier factsheets brengen we de realisaties van de eerste SectorplanPlus-regeling in kaart.

Samenwerking op flex: zó doen ze het in de regio Gouda


ZWconnect stond drie jaar geleden aan de wieg van een inmiddels succesvolle samenwerking in de regio Gouda.

Acht toekomstbeelden en hun impact op het arbeidsmarkttekort


Rebel Group heeft in opdracht van AZW een rapportage opgeleverd waarin verschillende scenario’s van de sector worden geschetst.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*