Maartje Bouwens

Projectleider

Als projectleider zet ik mij in voor de programmalijnen Anders Werken/Innovatie en Behoud. Een mooie combinatie gericht op de vraagstukken over het behoud van medewerkers en de toekomst van de zorg die mij elke dag nieuwe energie geeft! In de praktijk houd ik mij bezig met het Uitstroomonderzoek, het project Regionale Mobiliteit en het landelijke programma Digivaardig in de Zorg. Daarnaast houd ik mij binnen de programmalijn Anders Werken en Innovatie bezig met de zorg van de toekomst.

Projecten met impact

Waar ik trots op ben is dat leden van ZWconnect zich willen inzetten voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt en hiervoor actief meedoen aan de activiteiten en projecten die we organiseren. Als projectleider Innovatie ben ik hierbij met name trots op het regionale innovatievermogen van werkgevers om zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden in de zorg. Gedreven door de arbeidsmarkttekorten en de coronapandemie zijn meer werkgevers zich gaan richten op branche overstijgende samenwerkingen en is er meer geïnvesteerd in de aanschaf van sociale én technologische zorginnovaties om de transitie naar slimmere zorg te realiseren.

 

De komende jaren wil ik deze beweging in onze regio verder op gang helpen door werkgevers te ondersteunen, inspireren en met elkaar te verbinden. Hiermee zetten we in op het behoud van werkplezier, het verminderen van werkdruk en het behoud van kwaliteit van zorg en welzijn.

"Ik ben trots op het regionale innovatievermogen van werkgevers om zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden in de zorg."

Maartje Bouwens

Projectleider

Projecten van Maartje Bouwens

Dialoog over anders werken

We delen initiatieven die zich richten op de inhoudelijke acties waar de zorg het meest op zit te wachten.

Renderend innoveren

De ‘digitale transformatie’ vraagt om slimme samenwerkingsverbanden en zinvolle partnerschappen.

Ethiek en Digitalisering

We leven in een samenleving waar digitalisering zorgt voor grote veranderingen. Veel van die ontwikkelingen roepen ethische vragen op.

DataLab Zorg en Welzijn

In dit project wordt in een collectief samengewerkt om flexibel, laagdrempelig en resultaatgericht met data te innoveren.

Innovatiekaart Zorgtechnologie

Hier vind je een overzicht van alle regionale initiatieven waarbij de focus ligt op slimmer werken.

Samen Datagedreven Werken in Zorg en Welzijn

Samen met andere werkgeversorganisaties en samenwerkingsverbanden hebben wij het initiatief genomen tot een landelijke community rondom datagedreven werken.

Neem contact op met Maartje Bouwens

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*