Projectleider aan het woord: Ontdekdezorg

Als lid van ZWconnect kun je profiteren van vele diensten en projecten die in het teken staan van instroom, doorstroom en behoud van personeel. In de rubriek Projectleider aan het woord lichten we elke keer een project uit en kijken we naar de huidige stand van zaken. Deze keer vertelt projectleider Jennifer Janssens-Wassenaar over de campagne Ontdekdezorg.

'Het hele jaar zichtbaar'

Wat houdt de campagne precies in?

Door de campagne Ontdekdezorg kunnen zij-instromers, herintreders en schoolverlaters zich oriënteren op een baan in Zorg en Welzijn. De Ontdekdezorg campagne is het hele jaar zichtbaar en tijdens drie á vier piekmomenten in het jaar geven we extra aandacht aan werken en leren in Zorg en Welzijn. De campagne ondersteunt daarnaast de activiteiten die organisaties door het jaar heen organiseren met doorlopende communicatie.

 

Voorheen was het de Ontdekdezorg week. Waarom is hiervan afgeweken?

Tijdens de toenmalige Ontdekdezorg week werden zowel regionaal als landelijk veel activiteiten georganiseerd. Dat werd door de organisaties in principe als positief ervaren. Echter, omdat alles in zo’n kort tijdsbestek plaatsvond, werden de doelstellingen van veel deelnemende werkgevers niet behaald. Daarom is ervoor gekozen om dit aanbod uit te smeren over een jaar. Mensen zoeken natuurlijk het hele jaar door naar een baan, dus in die zin is het prettig als je ook het hele jaar zichtbaar bent.

Wat gebeurt er precies tijdens de piekmomenten?

Tijdens de piekmomenten worden de activiteiten van werkgevers extra onder de aandacht gebracht op bijvoorbeeld de socials. Voorbeelden hiervan zijn koffiemomenten bij organisaties, speeddates, en wat te denken van de Bitterballenbanenborrel bij Gemiva? Zelf maken we nog de Zorgavonturen Podcast, waarin we vragen stellen aan zij-instromers of herintreders die de stap al hebben genomen naar Zorg en Welzijn. Op die manier proberen we anderen te laten overwegen om ook deze stap te zetten. Ook organiseren we webinars tijdens zo’n piekmoment, waarbij zij-instromers en herintreders uitleg krijgen over waar ze moeten beginnen als ze de overstap willen maken.

Nieuw dit jaar was daarnaast het Ontdekdezorg.festival. Dit evenement organiseerden we samen met het UWV, de Binnenbaan, het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal (WSP) en het Leerwerkloket. Zorg- en welzijnsorganisaties konden hierbij op een laagdrempelige manier in gesprek gaan met werkzoekenden, die specifiek geïnteresseerd zijn in deze sector.

'Mooie gesprekken tussen werkgever en werknemer'

Hoe is dit eerste jaar bevallen?

Ik vind het zelf een van mijn leukere projecten. Je kunt concreet iets betekenen voor onze leden. Als ik bijvoorbeeld terugkijk op het Ontdekdezorg.festival, zijn daar mooie gesprekken uit voortgekomen tussen werkgevers en potentiële werknemers. Daar kwamen ook veel positieve reacties van werkgevers op.

 

Wat kunnen werkgevers doen om bij te dragen aan de campagne?

Zij kunnen voor het communiceren van hun activiteiten gebruik maken van de toolkit, zodat hun activiteiten een groter bereik hebben. Daarnaast kunnen ze deze bij ons onder de aandacht brengen via dit formulier, zodat wij het in de agenda van ons Zorg en Welzijn Plein kunnen plaatsen. Ook dit vergroot het bereik van de activiteit aanzienlijk. Hebben zij zelf een mooi voorbeeld van een zij-instromer of herintreder die succesvol bij hun organisatie aan de slag is gegaan? Dan horen we dat ook erg graag. We kunnen deze personen namelijk goed gebruiken als ambassadeurs voor de sector in onze podcast.

Zie je nog mooie nieuwe uitdagingen voor het komende jaar?

We kijken of we een landelijke contentkalender kunnen maken met de andere werkgeversorganisaties, zodat we gezamenlijk kunnen optrekken in de communicatie van de campagne. Daarnaast merkten we dat de timing van het Ontdekdezorg.festival nog wel iets beter kon. Dit heeft te maken met de twee instroommomenten op scholen. Daarom hebben we er dit jaar voor gekozen om het festival tweemaal te organiseren, in mei en in oktober. Zodoende hebben geïnteresseerden voldoende mogelijkheid om in respectievelijk september en februari te starten met een opleiding.

Meer weten?

Kijk voor alle informatie op de projectpagina van Ontdekdezorg. Hier kun je ook jouw activiteit aanmelden voor de agenda van het Zorg en Welzijn Plein.

Heb je als organisatie een mooi voorbeeld van een medewerker die als zij-instromer of herintreder is binnengekomen? Meld hem of haar dan graag aan als kandidaat voor onze podcast, via info@regioplus.nl.

Nieuws

Even voorstellen: Jetty de Jongh


Onze nieuwe projectondersteuner Jetty de Jongh stelt zich graag aan je voor.

Aan de slag met ‘Welkom in de zorg’


In dit factsheet vertellen we je meer over dit initiatief en de voordelen van deelname. 

Ingrid Wolf nieuw bestuurslid ZWconnect


Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 3 juni jl. is Ingrid Wolf benoemd tot bestuurslid van ZWconnect.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*