VitaalKrachtige Regio

De inzetbaarheid van personeel is ontzettend belangrijk, zeker in deze tijd. Van werkgevers en medewerkers in Zorg en Welzijn wordt steeds meer verwacht dat zij de verantwoordelijkheid nemen voor hun toekomstige inzetbaarheid. Ook bij ZWconnect staat dit thema hoog op de agenda en daarom investeren we extra in de duurzame inzetbaarheid van zorg- en welzijnsmedewerkers.

Wat houdt het in?

Regionaal verder werken aan duurzame inzetbaarheid

Samen met CNV Zorg en Welzijn en een grote groep werkgevers hebben we een subsidieaanvraag gedaan, als vervolg op het net afgeronde project ‘samenwerken aan duurzame inzetbaarheid’. Deze is goedgekeurd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hiermee maken we het (samen met het Europees Sociaal Fonds) mogelijk om verschillende pilots en extra acties op te zetten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Met dit project realiseren we twee belangrijke doelen:

  • Het versterken van de duurzame inzetbaarheid van zorg- en welzijnsmedewerkers
  • Het verhogen van de prioriteit van dit thema bij werkgevers

 

Het project loopt tot en met eind 2021 en bestaat uit verschillende sporen waar een organisatie aan kan deelnemen. In het eerste spoor kan een organisatie haar eigen pilot-activiteiten opzetten en uitvoeren. Hierbij organiseer je zelf trainingen, workshops, voorlichtingen en coaching, gericht op het versterken van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

In het tweede spoor kan een organisatie deelnemen aan een individueel begeleidingstraject voor de organisatie. Hierbij wordt ondersteuning geboden via een expert, in de ontwikkeling en implementatie van het eigen beleid op het gebied van duurzame inzetbaarheid. ​Via de subsidie vanuit het Europees Sociaal Fonds kan jouw organisatie 50% van de kosten vergoed krijgen.

Gemiddeld hebben zorg- en welzijnsmedewerkers in de regio een leeftijd van 42 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt daarmee hoger dan in andere sectoren. De urgentie om nu in te zetten op duurzame inzetbaarheid neemt toe, aangezien we steeds meer tekorten verwachten op de regionale arbeidsmarkt. Ook zijn veel van de effecten van de transitie en veranderingen in de zorg ondertussen geland en hebben ze een plaats gekregen in de organisatie. Een belangrijke uitdaging is daarom nu: hoe zorgen werkgevers ervoor dat medewerkers optimaal inzetbaar zijn en blijven?

Verantwoordingsdocumenten

Neem je deel aan dit project? Dan kun je hier de documenten downloaden die nodig zijn voor de verantwoording.
Verantwoording VitaalKrachtige Regio

Stuur een bericht aan Michel

Naam*
Toestemming*
Michel Winnubst
Michel Winnubst
Projectleider
Projectleider
Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Michel.
Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Michel.

Aankomende activiteiten

Regionaal Strategisch HR Overleg

Details
Datum: 10 februari 2022
Online bijeenkomst

Dit overleg is een nieuw platform voor kennismaking, netwerken en inhoudelijk het gesprek voeren voor HR-eindverantwoordelijken.

Digitale Koploperbijeenkomst

Details
Datum: 27 januari 2022
Online bijeenkomst

Heb jij interesse in arbeidsmarktvernieuwing en wil je inspiratie opdoen uit de verhalen van je collega’s uit Zorg en Welzijn?

Nieuws

10 genomineerden Impactmakerprijs 2021 bekend


Dit jaar zijn maar liefst 29 projecten voor de Impactmakerprijs 2021 ingezonden.

GoedGebruik: Slimmigheden om fysieke overbelasting tegen te gaan


Op de nieuwe website van GoedGebruik zijn een aantal slimmigheden te vinden die zorgmedewerkers goed kunnen gebruiken in hun werk.

Gratis workshops voor zorg- en welzijnsmedewerkers in december


In deze hectische periode biedt ZWconnect wederom drie gratis workshops aan zorg- en welzijnsmedewerkers aan.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*