VitaalKrachtige Regio

De inzetbaarheid van personeel is ontzettend belangrijk, zeker in deze tijd. Van werkgevers en medewerkers in Zorg en Welzijn wordt steeds meer verwacht dat zij de verantwoordelijkheid nemen voor hun toekomstige inzetbaarheid. Ook bij ZWconnect staat dit thema hoog op de agenda en daarom investeren we extra in de duurzame inzetbaarheid van zorg- en welzijnsmedewerkers.

Wat houdt het in?

Met déze projecten stimuleren wij een VitaalKrachtige Regio
Netwerkgroep Behoud

Elk kwartaal organiseren we voor de netwerkgroep Behoud een bijeenkomst waarbij het speerpunt ligt op ‘netwerken’. Naast het uitwisselen van ideeën, zetten wij actief in op het onderhouden van ons netwerk. Dit houdt in dat we onze leden regelmatig willen spreken over waar ze staan op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid en waar wij ze bij kunnen helpen.

 

Vitaliteitsadvies

Als lid van ZWconnect kun je kosteloos gebruikmaken van onze expertise op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Elke organisatie is uniek en heeft zijn eigen uitdagingen; bijvoorbeeld mentale belasting, fysieke belasting, vitaliteitsbeleid, eigen regie of de mobiliteit van medewerkers. Onze inzetbaarheidsadviseurs kunnen HR-afdelingen ondersteunen, door op een opbouwende manier mee te kijken naar de aanpak van duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie.

 

ESF-subsidie

In de regio Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord is de afgelopen jaren extra geïnvesteerd in het versterken van de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers in zorg en welzijn. Hiervoor heeft ZWconnect samen met CNV Zorg en Welzijn verschillende werkgevers subsidie beschikbaar gekregen vanuit het Europees Sociaal Fonds. De subsidie is inmiddels afgerond en een aanvraag doen is niet meer mogelijk. Op deze pagina vind je nog wel een overzicht van de ingediende pilots, en publicaties van ZWconnect over duurzame inzetbaarheid in de regio.

Gezond werken

Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal in een organisatie. Hoe zorg je ervoor dat zij vitaal, gemotiveerd en betrokken blijven? Om een antwoord te geven op deze vraag, coördineert RegioPlus sinds 2005 het kennisplatform Gezond & Zeker. Via de website Blijf Inzetbaar zorgt het platform voor kennisdeling bij zorg- en welzijnsprofessionals om agressie en fysieke belasting in het werk zoveel mogelijk te voorkomen. Andere belangrijke thema’s van het Gezond & Zeker-programma zijn de werk-privé-balans, probleemgedrag en de zelfredzaamheid van cliënten.

 

Masterclasses

In 2021 organiseerden wij de masterclass Viermaal Vitaal. In 2022 wordt daar een vervolg aan gegeven middels de masterclass Viermaal Vitaal: Van ideeën naar actie!. Deze bestaat eveneens uit een vierdelige serieHet doel van dit vervolg is om de vele ideeën en plannen die er zijn op vitaliteitsgebied nu echt om te zetten in actie.

Stuur een bericht aan Nicolien

Naam*
Toestemming*
Nicolien Verhage
Nicolien Verhage
Projectleider
Projectleider
Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Nicolien.
Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Nicolien.

Aankomende activiteiten

Lerend netwerk onboarding

Details
Datum: 30 mei 2022
Online bijeenkomst

Tijdens deze bijeenkomst van het Lerend netwerk onboarding gaan we het hebben over ‘draagvlak’.

Regionaal Strategisch HR Overleg

Details
Datum: 29 september 2022
Fysieke bijeenkomst

Dit overleg is een nieuw platform voor kennismaking, netwerken en inhoudelijk het gesprek voeren voor HR-eindverantwoordelijken.

Nieuws

Medewerkerbetrokkenheid bij DSV | verzorgd leven: ‘Help jezelf aan een nieuwe collega’


Miranda Hoek en Manon Drenthe van DSV | verzorgd leven vertellen over het ambassadeurschap binnen hun organisatie.

Terugblik Regionaal Strategisch HR Overleg


Centraal op de agenda van de laatste bijeenkomst stond het thema van verschillende generaties op de werkvloer.

Nieuwe community rondom datagedreven werken


Samen met andere werkgeversorganisaties en samenwerkingsverbanden hebben wij het initiatief genomen tot een landelijke community rondom datagedreven werken.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*