Employability

Employability is het vermogen van personeel om nu en in de toekomst verschillende werkzaamheden en functies adequaat te kunnen blijven vervullen. Aandacht voor employability is van belang in elke levensfase als antwoord op veranderingen in zorg en welzijn. Zij vragen een grotere mate van flexibiliteit, aanpassingsvermogen, initiatief en een leergierige houding van medewerkers.

Wat houdt het in?

Met déze projecten stimuleren we employability
Regionale mobiliteit

We organiseren periodiek het Matchcafé Doorstroom. Tijdens deze bijeenkomsten hebben werkgevers in de regio de mogelijkheid om elkaar te treffen en cv’s en vacatures uit te wisselen. We zetten hierbij ook actief in op andere middelen, zoals het Zorg en Welzijn Plein, Sterk in je werk en het Recruitmentnetwerk.

 

Flexibilisering

We werken samen aan een regionale flexibele arbeidsmarkt, door met elkaar een database van ZZP’ers en freelancers op te zetten zonder tussenkomst van intermediairs. Hierbij staat de kwaliteit van de zelfstandigen voorop en wordt de wet DBA nageleefd.

Het Potentieel Pakken

We zetten in op het vergroten van het arbeidsmarktpotentieel door samen te werken met Het Potentieel Pakken. Contractuitbreiding helpt namelijk de personeelstekorten terugdringen én is gunstig voor de financiële zelfredzaamheid van werknemers.

Stuur een bericht aan Merel

Naam*
Toestemming*
Merel Stuijfzand
Merel Stuijfzand
Projectleider
Projectleider
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Merel.
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Merel.

Aankomende activiteiten

Strategisch je koers bepalen

Details
Datum: 17 april 2023
Online bijeenkomst

Leer hoe medewerkers zich in de regionale arbeidsmarkt bewegen en hoe PFZW invulling geeft aan strategische personeelsplanning.

Workshop ‘Versimpel je HR-beleid en maak meer impact’

Details
Datum: 13 juni 2023
Workshop

De workshop is gericht op het helpen bepalen van je visie en hoe je ervoor zorgt het HR-beleid dat je nastreeft echt effect...

Nieuws

Nieuw bestuurslid Yvonne Wilders: ‘Alleen ga je snel, samen kom je verder’


Wilders is voorzitter van de raad van bestuur van Alrijne Zorggroep. Zij stelt zich in dit artikel graag aan je voor.

Overzicht huisvestingsinitiatieven voor zorg- en welzijnsmedewerkers


Met dit overzicht laten we zien welke initiatieven er zijn op het gebied van huisvesting, specifiek voor zorg- en welzijnsmedewerkers.

Even voorstellen…


Onze nieuwe officemanager Saskia Hulsmann stelt zich graag aan je voor.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*