Ontdekdezorg 2023: dit gaan we (en jij) doen!

Met de campagne Ontdekdezorg ondersteunen we werkgevers om zij-instromers en herintreders te interesseren voor een baan in Zorg en Welzijn. In 2023 vindt de campagne voor het eerst jaarrond plaats, waar in eerdere jaren alle activiteiten werden georganiseerd tijdens de Ontdekdezorg week in maart. Hieronder lees je hoe we de campagne dit jaar vorm willen geven.

Ontdekdezorg 2023

Planning

We zetten in op continuïteit en de kracht van de herhaling. De Ontdekdezorg campagne zal het hele jaar zichtbaar zijn en tijdens drie á vier landelijke momenten in het jaar geven we extra aandacht aan werken en leren in Zorg en Welzijn. De campagne gaat de activiteiten die organisaties door het jaar heen organiseren ondersteunen met doorlopende communicatie.

In 2023 vinden de landelijke momenten in de volgende weken plaats:

  • 13 t/m 18 maart 2023
  • 12 t/m 17 juni 2023
  • 16 t/m 21 oktober 2023
  • Februari 2024

 

In deze weken staan in ieder geval de volgende activiteiten op het programma:

  • Vragenuurtje met een Sterk in je werk-coach
  • Workshop van een Sterk in je werk-coach
  • Webinar voor zij-instromers
  • Webinar voor herintreders
Online update Ontdekdezorg

Voor organisaties uit onze regio (Haaglanden, Nieuwe Waterweg Noord en Rijn Gouwe) organiseren we vóór elk landelijk moment een online update en vragenuurtje waarin we je kort bijpraten over de campagne. Al je vragen over de campagne kun je hier kwijt. Ook denken we graag met je mee over hoe jouw organisatie kan aanhaken.

 

Wat kan jouw organisatie doen?

Gebruik het campagnemateriaal in je uitingen zoals op de website en social media kanalen. Organiseert jouw organisatie al activiteiten voor potentiële nieuwe zorgprofessionals (denk aan open dagen, informatiebijeenkomsten)? Dan horen we dat graag! We nemen het op in de agenda van onze populaire loopbaanportal Zorg en Welzijn Plein. Je kunt je activiteit hier aanmelden. Bekijk ook deze flyer voor alle informatie over de invulling van de Ontdekdezorg campagne in 2023.

 

Toolkit

Er is communicatiemateriaal beschikbaar voor organisaties om hun eigen activiteiten kracht bij te zetten. Wat al in de regio gebeurt, kan ondersteund worden met het communicatiemateriaal van Ontdekdezorg. Download de toolkit met posters en flyers en extra social media posts voor het aankondigen van evenementen.

Nieuws

Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024


De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase.

Nieuwe voorlichtingsmodules gehandicaptenzorg


De modules bestaan uit interactieve opdrachten en praktische informatie over het werken als begeleider in de GHZ.

Zes impactvolle arbeidsmarktprojecten benoemd tot koploper


De koplopers pitchten hun initiatieven en vertelden wat hun oplossingen zijn én vooral ook hoe zij te werk zijn gegaan.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*