Projectleider aan het woord: Sterk in je werk

Als lid van ZWconnect kun je profiteren van vele diensten en projecten die in het teken staan van instroom, doorstroom en behoud van personeel. In de rubriek Projectleider aan het woord lichten we elke keer een project uit en kijken we naar de huidige stand van zaken. Deze keer vertelt projectleider Esmée van der Hagen over Sterk in je werk.

'Al bijna 60.000 gesprekken gevoerd'

Wat houdt Sterk in je werk precies in?

Sterk in je werk is een kosteloos coachprogramma, met loopbaancoaches die gespecialiseerd zijn in loopbaanvraagstukken. Het is een landelijk project dat in iedere regio wordt uitgerold en ik ben zelf de projectleider die verantwoordelijk is voor deze regio. Sterk in je werk is er voor iedereen die in de sector Zorg en Welzijn werkt of wilt werken. Onze vijf loopbaancoaches hebben allemaal een groot netwerk binnen de sector en weten dus goed welke ontwikkelingen er spelen en welke opleidingsmogelijkheden er zijn.

 

 

Hoe gaat zo’n coachgesprek eraan toe?

Als iemand zich aanmeldt op de landelijke website, wordt hij of zij gekoppeld aan een van onze coaches. De coach neemt contact op met de kandidaat en maakt een online of fysieke afspraak. Aangezien veel mensen in de zorg onregelmatig werken, is het belangrijk dat onze coaches flexibel zijn. Zij maken de afspraak dus echt op basis van de wensen van de kandidaat. Tijdens een eerste gesprek wordt vervolgens gekeken waar de deelnemer precies tegenaan loopt. Het doel van het gesprek is altijd om iemand te behouden voor de sector, maar een conclusie kan ook simpelweg zijn dat diegene niet meer op z’n plek zit binnen Zorg en Welzijn. In dat geval kan er ook gekeken worden waar diegene dan wel gelukkig zou kunnen worden. Echter zijn er zoveel diverse beroepen binnen deze sector, dat er bijna altijd wel iets voor handen ligt waar de deelnemer zijn of haar heil in kan vinden.

Hoe kan zo’n gesprek gratis worden aangeboden?

We zijn een gesubsidieerd project. Voor ieder gesprek dat gevoerd wordt is er subsidie beschikbaar vanuit het ministerie van VWS. En dat slaat aan! Sterk in je werk bestaat inmiddels 7 jaar, waarin al bijna 60.000 gesprekken gevoerd zijn.

 

 

Voeren de gesprekken over het behoud van personeel momenteel de boventoon?

Ja, ooit is Sterk in je werk opgericht om voornamelijk meer instroom te genereren. Momenteel gaat echter zo’n 60 procent van de gesprekken om het behouden van medewerkers. We horen nog weleens dat werkgevers terughoudend zijn met Sterk in je werk uit angst om personeel te verliezen door een coachgesprek, terwijl de gesprekken er juist zijn om iemand zich beter in zijn of haar vel te laten voelen. Een veelgehoord vraagstuk van kandidaten is bijvoorbeeld ‘hoe hou ik een goede balans tussen werk en privé?’. Onze coaches proberen dan vooral te kijken wat je in je eigen gedrag kunt aanpassen om dit meer op orde te krijgen en je dus beter in je vel te voelen in je huidige baan.

'Laat zien dat je vitaliteit serieus neemt'

Bestaan er nog meer misverstanden over Sterk in je werk?

Onze coaching is er echt voor alle lagen van een organisatie. Dus niet alleen voor het personeel dat aan het bed staat, maar ook de recruiter, communicatieadviseur en teamleider. Voor die laatste groep hebben we bijvoorbeeld ook de dialoogsessie Sterk in je leiderschap, waarmee we ze willen laten groeien in hun rol als leidinggevende. Door dit als werkgever onder de aandacht te brengen bij je personeel, laat je op een laagdrempelige manier zien dat je de vitaliteit van je medewerkers serieus neemt.

 

 

Zijn er naast de een-op-een gesprekken nog andere manieren waarop werkgevers Sterk in je werk kunnen inzetten?

Jazeker, we organiseren al enkele jaren inspiratiesessies. Momenteel bieden we zeven sessies aan, die elk eens in de zes tot acht weken op het programma staan. Denk hierbij aan thema’s als ademcoaching, drijfveren en werkgeluk. Het is voor werkgevers ook mogelijk om deze in-company aan te bieden voor hun eigen personeel. Datzelfde geldt overigens voor de een-op-een gesprekken. Een coach komt dan langs bij een organisatie en is daar een dagdeel beschikbaar voor de loopbaanvraagstukken van het personeel. Uiteraard ook geheel kosteloos!

Sterk in je werk bestaat nu 7 jaar. Is er nog iets waar je je het komende jaar voor wil inzetten?

We blijven sowieso veel uitproberen om Sterk in je werk onder de aandacht te blijven houden. Een voorbeeld hiervan is het variëren in het aanbod van inspiratiesessies. Onlangs hebben we de nieuwe sessie ‘Communiceren vanuit je eigen kracht’ gelanceerd, die gelijk populair was. We hopen het komende jaar nog meer nieuwe thema’s onder de aandacht te kunnen brengen in deze sessies. We willen ook meer gaan samenwerken met het onderwijs, om zodoende studenten kennis te laten maken met de mogelijkheden van een loopbaancoach. Daar is wel animo voor, maar je merkt in onze regio dat studenten minder snel behoefte hebben aan een loopbaancoach dan werkenden. Daar is voor ons dus nog werk aan de winkel.

Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden van Sterk in je werk voor jouw organisatie? Bekijk dan deze flyer.

Wil je de loopbaancoaches van Sterk in je werk bij jouw medewerkers onder de aandacht brengen? Vraag dan kosteloos onze cadeaukaarten op door een mail te sturen naar esmee@zw-connect.nl.

Nieuws

Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024


De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase.

Zes impactvolle arbeidsmarktprojecten benoemd tot koploper


De koplopers pitchten hun initiatieven en vertelden wat hun oplossingen zijn én vooral ook hoe zij te werk zijn gegaan.

Nieuwe directeur Hanne Wiegman: ‘Dichter op de veranderopdracht van onze leden zitten’


Hanne vertelt uitgebreid over haar achtergrond en visie op de uitdagingen die de sector Zorg en Welzijn te wachten staat.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*