Nieuwe vragenlijst voor uitstroomonderzoek

Als deelnemer aan het uitstroomonderzoek kun je als zorg- of welzijnsorganisatie gemakkelijk inzicht krijgen in de vertrekredenen van je personeel. Om nog relevantere data te verzamelen en een betere respons te realiseren, hebben RegioPlus, Presearch en de regionale werkgeversverenigingen, waaronder ZWconnect, gewerkt aan een verbeterde versie van de vragenlijst. Deze is nu online beschikbaar.

Voordelen

De nieuwe vragenlijst kent enkele voordelen ten opzichte van de vorige:

  • De vragenlijst is verkort en er is meer focus op de belangrijkste vragen. Hiermee verwachten wij de respons te verbeteren.
  • Hiernaast zijn de vertrekredenen verder gespecificeerd. Dit levert meer heldere en concretere informatie op om de uitstroom te beperken of om de (werk)situatie in je organisatie te verbeteren.
  • Het taalgebruik is simpeler en de volgorde van de vragen in de vragenlijst is logischer. Dat betekent dat meedoen aan het onderzoek minder tijd kost.

Met het uitstroomonderzoek wil het samenwerkingsverband RegioPlus zoveel mogelijk organisaties inzicht geven in de vertrekredenen van hun personeel, zodat zij kunnen sturen op het beperken van ongewenste uitstroom. Het uitstroomonderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Presearch. Bij deelname aan het uitstroomonderzoek:

  • heb je 24/7 toegang tot een eigen dashboard;
  • krijg je inzicht in organisatieresultaten (vanaf 10 respondenten);
  • zijn vijf locaties inbegrepen, meerdere zijn mogelijk;
  • kun je eigen, regionale en landelijke resultaten benchmarken.

 

Organisaties uit het hele land doen mee aan dit uitstroomonderzoek. Wil je jouw organisatie laten deelnemen? Kijk dan hier voor meer informatie.

Nieuws

61.605 euro subsidie gerealiseerd voor Vouchers Coaching Mentale Vitaliteit


Vier zorginstellingen hebben gebruikgemaakt van deze subsidie om 65 van hun medewerkers toegang te geven tot waardevolle coachingstrajecten.

Even voorstellen: Jetty de Jongh


Onze nieuwe projectondersteuner Jetty de Jongh stelt zich graag aan je voor.

Aan de slag met ‘Welkom in de zorg’


In dit factsheet vertellen we je meer over dit initiatief en de voordelen van deelname. 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*