Nieuwe vragenlijst voor uitstroomonderzoek

Als deelnemer aan het uitstroomonderzoek kun je als zorg- of welzijnsorganisatie gemakkelijk inzicht krijgen in de vertrekredenen van je personeel. Om nog relevantere data te verzamelen en een betere respons te realiseren, hebben RegioPlus, Presearch en de regionale werkgeversverenigingen, waaronder ZWconnect, gewerkt aan een verbeterde versie van de vragenlijst. Deze is nu online beschikbaar.

Voordelen

De nieuwe vragenlijst kent enkele voordelen ten opzichte van de vorige:

  • De vragenlijst is verkort en er is meer focus op de belangrijkste vragen. Hiermee verwachten wij de respons te verbeteren.
  • Hiernaast zijn de vertrekredenen verder gespecificeerd. Dit levert meer heldere en concretere informatie op om de uitstroom te beperken of om de (werk)situatie in je organisatie te verbeteren.
  • Het taalgebruik is simpeler en de volgorde van de vragen in de vragenlijst is logischer. Dat betekent dat meedoen aan het onderzoek minder tijd kost.

Met het uitstroomonderzoek wil het samenwerkingsverband RegioPlus zoveel mogelijk organisaties inzicht geven in de vertrekredenen van hun personeel, zodat zij kunnen sturen op het beperken van ongewenste uitstroom. Het uitstroomonderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Presearch. Bij deelname aan het uitstroomonderzoek:

  • heb je 24/7 toegang tot een eigen dashboard;
  • krijg je inzicht in organisatieresultaten (vanaf 10 respondenten);
  • zijn vijf locaties inbegrepen, meerdere zijn mogelijk;
  • kun je eigen, regionale en landelijke resultaten benchmarken.

 

Organisaties uit het hele land doen mee aan dit uitstroomonderzoek. Wil je jouw organisatie laten deelnemen? Kijk dan hier voor meer informatie.

Nieuws

Projectleider aan het woord: Sterk in je werk


Deze keer vertelt projectleider Esmée van der Hagen over Sterk in je werk.

Vragenlijst: mentale vitaliteit binnen zorgorganisaties


Deze enquête is specifiek ontworpen om inzicht te krijgen in verschillende aspecten van jouw rol binnen de zorgpraktijk.

Maak kennis met de regioplannen


ZWconnect is voor de vier zorgkantoorregio’s en het Netwerk Acute Zorg West in haar gebied betrokken bij totstandkoming van deze plannen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*