Nieuwe community rondom datagedreven werken

Om in de toekomst de kwaliteit en continuïteit van zorg en welzijn te garanderen, moeten we de sector anders met elkaar inrichten. Het gebruik van data en andere digitale vormen van zorg zijn daarbij cruciaal. We kunnen én willen niet meer zonder. Als ZWconnect vinden we het belangrijk dat we ons met elkaar richten op datagedreven werken. Vandaar dat wij samen met andere werkgeversorganisaties en samenwerkingsverbanden het initiatief hebben genomen tot een landelijke community rondom datagedreven werken.

Een landelijke community voor verbinding en kennis

Op dit moment creëren en verzamelen zorgaanbieders elke dag nieuwe data. Door meer gebruik te maken van data, kunnen we de zorg beter toepassen op individuele patiënten en cliënten. Daarmee wordt zorg effectiever, kunnen behandelingen worden verkort of voorkomen en thuis worden gegeven. Zorgkosten en werkdruk kunnen op deze manier worden teruggedrongen. Het goed gebruiken van data gaat ons uiteindelijk helpen om te voorspellen wat er aan zorg en personeel nodig is.

Om meer en beter gebruik te maken van data, is het project Datagedreven werken in zorg en welzijn opgezet. Met dit project brengen we datagedreven werken onder de aandacht bij zorg- en welzijnsorganisaties en zorgen we voor inspiratie, kennisdeling en verbinding op landelijk niveau. We stemmen af met landelijke partijen zoals ActiZ en Vilans.

De community is bedoeld voor zorg- en welzijnsaanbieders die actief datagedreven willen werken. Bij voorkeur sluiten verschillende disciplines aan (van HR, datascientist tot zorgprofessional) zodat voor verschillende onderdelen in organisaties het voordeel van datagedreven werken duidelijk wordt.

Zorg- en welzijnsorganisaties die meedoen aan het project:

  • Krijgen beter zicht op het nut, de voordelen en de mogelijkheden van datagedreven werken.
  • Krijgen beter inzicht in de datavolwassenheid van de eigen organisatie.
  • Kunnen beter benoemen waar ze aan willen werken.
  • Krijgen toegang tot een landelijk netwerk van gelijkgestemden van waaruit samenwerkingen kunnen ontstaan.
  • Kunnen deelnemen aan inhoudelijke inspiratiebijeenkomsten.
  • Hebben inzicht in handvatten om arbeidsmarktproblematiek met behulp van data aan te pakken.

Startbijeenkomst

Op dinsdag 21 juni, van 15.00 tot 17.00 uur, is de eerste digitale startbijeenkomst. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan hier alvast aan! Meer informatie over het programma volgt.

Ben je bij voorbaat enthousiast geworden en wil je graag meer weten of meedoen aan de landelijke community? Neem dan contact op met Maartje Bouwens, projectleider, via maartje@zw-connect.nl of 06 – 86 84 95 42.

Over de initiatiefnemers

Dit project is een initiatief van ZWconnect, Flever, Sigra, samen Voor Betere Zorg, WZW, deRotterdamseZorg, WGV Z&W Zuid-Holland Zuid en WGV Z&W onder het samenwerkingsverband van RegioPlus.

Nieuws

Maak gebruik van de STOZ-regeling


Deze regeling biedt zorgaanbieders de kans om subsidie aan te vragen voor het opschalen van digitale en hybride processen.

Even voorstellen: Monique van Meurs


Onze nieuwe projectleider Monique van Meurs stelt zich graag aan je voor.

Even voorstellen: Edwin Parlevliet


Onze nieuwe projectleider Arbeidsmarktonderzoek Edwin Parlevliet stelt zich graag aan je voor!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*