Linda Hakeboom maakt serie voor Ontdekdezorg week

Speciaal voor de Ontdekdezorg week 2022 heeft documentairemaakster en winnares van de Zilveren Televisier-ster 2021 Linda Hakeboom een video-serie gemaakt over werken in Zorg en Welzijn. Zij volgde drie bijzondere zij-instromers die vanuit een heel ander beroep de overstap hebben gemaakt naar een baan in de sector. Alle drie deden ze dit om verschillende redenen en volgden ze een ander pad.

Veranderen van baan

De afgelopen twee jaar heeft meer dan ooit duidelijk gemaakt dat zorg en welzijn van het allergrootste belang zijn. Voldoende en goed opgeleide medewerkers zijn daarbij onmisbaar. Veel Nederlanders kijken door corona met meer interesse naar de zorg. Maar hoe kunnen zij ontdekken of daar echt hun hart ligt en of ze de stap willen zetten om te veranderen van baan? En hoe pakken ze dat dan aan? De ervaringen van de zorgmedewerkers met deze overstap staan centraal in de video-serie die Linda Hakeboom heeft gemaakt voor de Ontdekdezorg week. De video-serie wordt op maandag 14 maart om 11.00 uur tijdens de kick-off van de Ontdekdezorg week 2022 samen met Linda Hakeboom gepresenteerd en is vanaf dan te zien via het YouTube kanaal van de Ontdekdezorg week.

Van 14 t/m 19 maart vindt de Ontdekdezorg week 2022 plaats, dit jaar deels live en deels digitaal. Tijdens de Ontdekdezorg week kunnen potentiële zij-instromers en herintreders de mogelijkheden van werken in zorg en welzijn (her)ontdekken. Ze oriënteren zich, krijgen praktische informatie, kunnen rondkijken en meteen kennismaken met organisaties bij hen in de buurt tijdens één van de vele activiteiten.

ZWconnect organiseert tijdens deze week vier live evenementen in Leiden, Zoetermeer, Gouda en Den Haag. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

De Ontdekdezorg week wordt georganiseerd door de 13 regionale werkgeversorganisaties, verenigd in RegioPlus, in nauwe samenwerking met een groot aantal lokale en regionale zorg- en welzijnsorganisaties. Kijk voor het gehele programma op ontdekdezorg.nl/week.

Nieuws

Maak gebruik van de aantrekkelijke mantelafspraken van ZWconnect


Graag informeren we je over de mantelafspraken die ZWconnect heeft gemaakt met de zorgverzekeraars ONVZ en Zilveren Kruis.

Deel jouw kansrijke initiatief voor het regioplan


Heb jij zelf een dergelijk initiatief voor de regio Haaglanden? Dan kun je deze nog tot 1 december indienen.

Nieuwe regionale arbeidsmarktprognose en uitstroomrapportage


Geen positief nieuws: volgens de nieuwe arbeidsmarktprognoses lopen de regionale personeelstekorten in zorg en welzijn verder op.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*