Dit is ons arbeidsmarktprogramma voor 2024!

Met trots presenteren wij ons arbeidsmarktprogramma voor 2024, een innovatieve koers om de uitdagingen van een snel groeiend personeelstekort in de sector het hoofd te bieden. Samen met onze leden gaan wij de arbeidsmarktvraagstukken ook dit jaar graag te lijf en slaan we nieuwe wegen in om de sector Zorg en Welzijn te versterken.

Effectieve arbeidsmaatregelen

Werkgeversvereniging ZWconnect werkt nauw samen met ruim honderd stakeholders en werkgevers in zorg, welzijn en onderwijs (leden en niet-leden). Met elkaar zetten we projecten en programma’s op en delen we kennis. We moeten anders kijken, anders leren, anders doen om met elkaar oplossingen te vinden voor de groeiende personeelstekorten. Vanuit die visie pakken wij als expert op de arbeidsmarkt onze rol.

Zoals de prognoses laten zien, zullen de personeelstekorten tot aan 2032 ruim verdubbelen. Om deze verwachting het hoofd te kunnen bieden, hebben we het arbeidsmarktprogramma voor 2024 laten aansluiten op het programma Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg. Ook zijn de uitkomsten van de regiobeelden en regioplannen als input gebruikt. Verder zal er dit jaar meer aandacht zijn voor subregio’s en innovatie.

Arbeidsmarktprogramma 2024

Bekijk via de link hieronder ons volledige arbeidsmarktprogramma. Raadpleeg daarnaast onze jaarkalender voor een overzicht van de geplande bijeenkomsten in 2024.

Nieuws

Love2Innovate Festival: ‘Vooruitgang in de schijnwerpers’


In samenwerking met het Centrum voor Innovatief Vakmanschap organiseerde ZWconnect op woensdag 14 februari het Love2Innovate Festival.

Studenten brengen met Expobike zorgtechnologie aan huis


Op dinsdag 7 februari jl. is de Expobike gelanceerd tijdens de Slimme Zorgestafette in het Experimenteerhuis in Zoetermeer.

ZWconnect trotse partner van Zorginnovatiehub


Per 1 februari 2024 is ZWconnect officieel trotse partner van de Zorginnovatiehub in Den Haag.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*