Datagedreven werken: doe een tweeledige nulmeting!

Op dinsdag 21 juni jl. vond de startbijeenkomst plaats van het project ‘Samen datagedreven werken in zorg en welzijn’. Werkgeversorganisaties en kennisorganisaties werken hierin samen om zorg- en welzijnsorganisaties aan te sporen data beter te gebruiken om zodoende de zorg slimmer en efficiënter in te richten. Om te achterhalen hoe ‘datavolwassen’ jouw organisatie is en welke behoeftes er spelen op het gebied van datagedreven werken, kun je een tweeledige nulmeting invullen.

'Op maat ondersteunen'

Tweeledige nulmeting

De tweeledige nulmeting bestaat uit een datavolwassenheidsscan en een behoefte inventarisatie. De datavolwassenheidsscan geeft inzicht in waar je als organisatie staat en welke stappen jullie kunnen nemen om naar een hoger datavolwassenheidsniveau te groeien. Vervolgens worden uit de behoefte inventarisatie concrete hulpvragen uitgefilterd. De verkregen inzichten vanuit beide onderdelen worden door de werkgeversorganisaties en kennisorganisaties Vilans en ActiZ gebruikt om in gezamenlijkheid activiteiten op te zetten, waarmee we jullie op maat kunnen ondersteunen.

Wat levert deelname jou op?
  • Je krijgt inzicht in de datavolwassenheid van jouw eigen organisatie
  • Je kan meebepalen waar we ons in de toekomst op gaan richten.
  • Je hebt scherp waar je aan wil werken en krijgt inzicht met wie je hierin kunt optrekken
  • Je vindt makkelijker gelijkgestemde organisaties op het gebied van datagedreven werken
  • Je bent beter op de hoogte van de huidige stand van zaken over datagedreven werken in de zorgsector op landelijk niveau

Proces

Tot 31 augustus kan de tweeledige nulmeting ingevuld worden. Als het lukt, probeer deze met verschillende disciplines uit je organisatie in te vullen zodat je met elkaar aan de slag kunt. In september gaat de projectorganisatie analyseren. Hierna volgt terugkoppeling naar alle contactpersonen. Er volgt een plenaire bijeenkomst met terugkoppeling en schets van een op maat gemaakte aanpak.

We hopen dat je meedoet en start met het invullen. Zo kunnen we data samen benutten in zijn volle potentie en gebruiken om zorginhoudelijke vraagstukken te beantwoorden, processen anders in te richten en medewerkers te ondersteunen in het werk.

Je kunt de tweeledige nulmeting hier invullen. Heb je de startbijeenkomst gemist of wil je de belangrijkste punten nog een keer doornemen? Lees dan hier het verslag. Heb je vragen over of hulp nodig bij het invullen van de nulmeting? Stel ze tijdens onze online spreekuren op:

 

Je kunt je vragen ook mailen naar innovatielab@sigra.nl.

Initiatiefnemers

Dit project is een initiatief van ZWconnect, Flever, Sigra, samen Voor Betere Zorg, WZW, deRotterdamseZorg, WGV Z&W Zuid-Holland Zuid en WGV Z&W onder het samenwerkingsverband van RegioPlus.

Nieuws

Maak gebruik van de STOZ-regeling


Deze regeling biedt zorgaanbieders de kans om subsidie aan te vragen voor het opschalen van digitale en hybride processen.

Even voorstellen: Monique van Meurs


Onze nieuwe projectleider Monique van Meurs stelt zich graag aan je voor.

Even voorstellen: Edwin Parlevliet


Onze nieuwe projectleider Arbeidsmarktonderzoek Edwin Parlevliet stelt zich graag aan je voor!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*