6.300 mensen ingezet door Extra handen voor de zorg

Extra handen voor de zorg is ontstaan om zorgorganisaties die hulp konden gebruiken tijdens de coronacrisis te verbinden aan mensen die (tijdelijk) wilden helpen in de zorg. Vanaf de start in de eerste coronagolf tot aan het najaar van 2021 zijn ruim 6.300 mensen aan de slag gegaan in zorgorganisaties in heel Nederland.

Ruim 29.000 aanmeldingen

Oud-zorgprofessionals, zorgstudenten en mensen vanuit andere sectoren hebben de zorg ondersteund en hun meerwaarde voor de zorg laten zien. In totaal waren er 29.083 aanmeldingen, waarvan 17.595 personen ook daadwerkelijk inzetbaar bleken. Van deze inzetbare mensen zijn er 15.233 mensen aangeboden aan een instelling van hen zijn er 6.303 gestart.
Extra handen voor de zorg heeft hiermee een goede basis gelegd voor toekomstige (crisis-)ondersteuning. De Nationale Zorgreserve kan voortbouwen op de ingeslagen weg en gebruikmaken van de opgedane ervaring en geleerde lessen. De resultaten en geleerde lessen zijn opgehaald en vastgelegd door onderzoeksbureau SEOR. Dit rapport is vrijdag 14 januari aangeboden aan de Tweede Kamer.

Tijdlijn

Om het verloop van Extra handen voor de zorg in de afgelopen periode duidelijk te maken, is een tijdlijn gemaakt. Deze kun je hieronder downloaden.

Nieuws

Bekijk het jaaroverzicht 2022 van ZWconnect


In dit jaaroverzicht nemen we je graag mee in welke resultaten we het afgelopen jaar geboekt hebben.

Vooraankondiging ledentevredenheidsonderzoek


ZWconnect hecht veel waarde aan de tevredenheid van haar leden en om die reden zal er medio mei een ledentevredenheidsonderzoek uitgevoerd worden.

‘Voortgang arbeidsmarktpakket biedt kansen voor een gezonde arbeidsmarkt in zorg en welzijn’


Directeur-bestuurder Jelle Boonstra van RegioPlus reageert op een aantal punten uit de ‘voortgang arbeidsmarktpakket’.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*