6.300 mensen ingezet door Extra handen voor de zorg

Extra handen voor de zorg is ontstaan om zorgorganisaties die hulp konden gebruiken tijdens de coronacrisis te verbinden aan mensen die (tijdelijk) wilden helpen in de zorg. Vanaf de start in de eerste coronagolf tot aan het najaar van 2021 zijn ruim 6.300 mensen aan de slag gegaan in zorgorganisaties in heel Nederland.

Ruim 29.000 aanmeldingen

Oud-zorgprofessionals, zorgstudenten en mensen vanuit andere sectoren hebben de zorg ondersteund en hun meerwaarde voor de zorg laten zien. In totaal waren er 29.083 aanmeldingen, waarvan 17.595 personen ook daadwerkelijk inzetbaar bleken. Van deze inzetbare mensen zijn er 15.233 mensen aangeboden aan een instelling van hen zijn er 6.303 gestart.
Extra handen voor de zorg heeft hiermee een goede basis gelegd voor toekomstige (crisis-)ondersteuning. De Nationale Zorgreserve kan voortbouwen op de ingeslagen weg en gebruikmaken van de opgedane ervaring en geleerde lessen. De resultaten en geleerde lessen zijn opgehaald en vastgelegd door onderzoeksbureau SEOR. Dit rapport is vrijdag 14 januari aangeboden aan de Tweede Kamer.

Tijdlijn

Om het verloop van Extra handen voor de zorg in de afgelopen periode duidelijk te maken, is een tijdlijn gemaakt. Deze kun je hieronder downloaden.

Nieuws

Even voorstellen: Jetty de Jongh


Onze nieuwe projectondersteuner Jetty de Jongh stelt zich graag aan je voor.

Aan de slag met ‘Welkom in de zorg’


In dit factsheet vertellen we je meer over dit initiatief en de voordelen van deelname. 

Ingrid Wolf nieuw bestuurslid ZWconnect


Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 3 juni jl. is Ingrid Wolf benoemd tot bestuurslid van ZWconnect.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*