6.300 mensen ingezet door Extra handen voor de zorg

Extra handen voor de zorg is ontstaan om zorgorganisaties die hulp konden gebruiken tijdens de coronacrisis te verbinden aan mensen die (tijdelijk) wilden helpen in de zorg. Vanaf de start in de eerste coronagolf tot aan het najaar van 2021 zijn ruim 6.300 mensen aan de slag gegaan in zorgorganisaties in heel Nederland.

Ruim 29.000 aanmeldingen

Oud-zorgprofessionals, zorgstudenten en mensen vanuit andere sectoren hebben de zorg ondersteund en hun meerwaarde voor de zorg laten zien. In totaal waren er 29.083 aanmeldingen, waarvan 17.595 personen ook daadwerkelijk inzetbaar bleken. Van deze inzetbare mensen zijn er 15.233 mensen aangeboden aan een instelling van hen zijn er 6.303 gestart.
Extra handen voor de zorg heeft hiermee een goede basis gelegd voor toekomstige (crisis-)ondersteuning. De Nationale Zorgreserve kan voortbouwen op de ingeslagen weg en gebruikmaken van de opgedane ervaring en geleerde lessen. De resultaten en geleerde lessen zijn opgehaald en vastgelegd door onderzoeksbureau SEOR. Dit rapport is vrijdag 14 januari aangeboden aan de Tweede Kamer.

Tijdlijn

Om het verloop van Extra handen voor de zorg in de afgelopen periode duidelijk te maken, is een tijdlijn gemaakt. Deze kun je hieronder downloaden.

Nieuws

Maak kennis met de regioplannen


ZWconnect is voor de vier zorgkantoorregio’s en het Netwerk Acute Zorg West in haar gebied betrokken bij totstandkoming van deze plannen.

Samenwerking op de arbeidsmarkt; wat mag wel en niet?


Samenwerken op de arbeidsmarkt mag volgens de mededingingsregels, maar die samenwerking mag niet nadelig uitpakken voor zorgmedewerkers.

Vacature: Projectleider en -ondersteuner bij ZWconnect


Ben jij een gedreven projectleider en wil je een impactvolle rol spelen in de sector Zorg en Welzijn?

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*