2.500 euro voor beste idee om medewerkers te betrekken

Vanuit ZWconnect willen wij graag een stimulans geven aan het betrekken van medewerkers. Dit gebeurt al op veel plekken en manieren, maar met deze wedstrijd willen wij een extra zetje geven aan daar waarop het nodig is. Dien daarom je idee in over een leuke, informatieve of ludieke actie om medewerkers te betrekken. De vijf beste ideeën krijgen 2.500 euro om het idee te realiseren. Je kunt je aanmelden via dit formulier.

Criteria

De belangrijkste criteria voor deelname is dat het budget wordt ingezet voor een concrete actie gericht op het betrekken van de medewerker, op een specifiek beleidsonderwerp. Denk bijvoorbeeld aan één of meerdere gesprekken met een groep van medewerkers en het bestuur over een belangrijk thema uit het medewerker tevredenheidsonderzoek (MTO). 

Het moet gaan om een eenvoudige en snel te realiseren actie: kort, krachtig en overzichtelijk. De actie wordt uitgevoerd ergens in de periode oktober 2021 t/m februari 2022. 

De actie dient minimaal 2.500 euro aan kosten met zich mee te brengen. In je aanvraag geef je aan waaraan je het geld gaat besteden. De bijdrage kan voor van alles ingezet worden: inhuur externe partij, verletkosten personeel, interne pr en communicatie uren en kosten, uren inzet eigen staf, ontwerpen online tool, drukwerk, lunch. 

Deelname is alleen mogelijk voor leden van ZWconnect.  Het idee moet ingediend worden door iemand vanuit de staf van de organisatie (denk aan: HR, arbo, directie, bestuur). Het is mogelijk om meerdere ideeën in te dienen, maar niet meer dan drie per organisatie.

Kijk ter inspiratie ook eens naar de initiatieven Merkbaar BeterVitale Delta en InDialoog.

Wat betekent deelname?

De winnaars worden bepaald door een panel van experts. Zij zullen de aanmeldingen beoordelen op: 

  • relevantie inhoudelijk(gespreks)thema 
  • de impactvan de actie op de gehele organisatie 
  • De originaliteit van de in te zetten actie
  • De verhouding kosten / impact

Van de vijf winnaars wordt verwacht dat: 

  • De actie wordt uitgevoerd uiterlijk in februari 2022. 
  • Zij meewerken aan een interview over de uitgevoerde actie, om te publiceren als nieuwsbericht op de site van ZWconnect.
  • Ter verantwoording van de kosten, een ondertekende onderbouwing van de uitgevoerde activiteiten en gemaakte kosten wordt gemaakt om aan te tonen dat minimaal 2.500 aan kosten zijn gemaakt.

Aanmelden

Heb je een goed idee? Meld deze dan hieronder aan. Je kunt je idee indienen tot en met vrijdag 12 november. Kijk voor meer informatie ook op de wedstrijdpagina.

Nieuws

Maak gebruik van de aantrekkelijke mantelafspraken van ZWconnect


Graag informeren we je over de mantelafspraken die ZWconnect heeft gemaakt met de zorgverzekeraars ONVZ en Zilveren Kruis.

Programma Leerwerkklimaat: meten is weten!


We voeren korte kwalitatieve scans bij organisaties uit om sterke punten en aandachtspunten in het Leerwerkklimaat te identificeren.

Deel jouw kansrijke initiatief voor het regioplan


Heb jij zelf een dergelijk initiatief voor de regio Haaglanden? Dan kun je deze nog tot 1 december indienen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*