Medewerkerspanel Zorg en Welzijn

Naast het werven van nieuw personeel is het behoud van (ervaren) werknemers minstens zo belangrijk. Zeker in deze coronaperiode is het goed om te kijken naar wat nodig is op dit vlak en welke lessen er te leren zijn van het werken tijdens de coronapiek. Vanuit beleid zijn er vaak ideeën over wat de wensen en gedachtes zijn van werknemers, maar beleid werkt het beste wanneer er draagvlak voor is onder degenen voor wie het beleid er is. Het doel van dit project is daarom om een breed gedragen basis op te halen voor een visie, ondersteund voor en door zorgprofessionals.

Wat houdt het in?

Regionale Actie Medewerkersgesprek

Vanuit ZWconnect willen wij graag een stimulans geven aan het betrekken van medewerkers. Dit gebeurt al op veel plekken en manieren, maar met deze wedstrijd willen wij een extra zetje geven aan daar waarop het nodig is. Dien daarom je idee in over een leuke, informatieve of ludieke actie om medewerkers te betrekken. De vijf beste ideeën krijgen 2.500 euro om het idee te realiseren. Je kunt je aanmelden via dit formulier.

De belangrijkste criteria voor deelname is dat het budget wordt ingezet voor een concrete actie gericht op het betrekken van de medewerker, op een specifiek beleidsonderwerp. Denk bijvoorbeeld aan één of meerdere gesprekken met een groep van medewerkers en het bestuur over een belangrijk thema uit het medewerker tevredenheidsonderzoek (MTO). 

Het moet gaan om een eenvoudige en snel te realiseren actie: kort, krachtig en overzichtelijk. De actie wordt uitgevoerd ergens in de periode oktober 2021 t/m februari 2022. 

De actie dient minimaal 2.500 euro aan kosten met zich mee te brengen. In je aanvraag geef je aan waaraan je het geld gaat besteden. De bijdrage kan voor van alles ingezet worden: inhuur externe partij, verletkosten personeel, interne pr en communicatie uren en kosten, uren inzet eigen staf, ontwerpen online tool, drukwerk, lunch. 

Deelname is alleen mogelijk voor leden van ZWconnect.  Het idee moet ingediend worden door iemand vanuit de staf van de organisatie (denk aan: HR, arbo, directie, bestuur). Het is mogelijk om meerdere ideeën in te dienen, maar niet meer dan drie per organisatie.

Kijk ter inspiratie ook eens naar de initiatieven Merkbaar Beter, Vitale Delta en InDialoog.

Wat betekent deelname?

De winnaars worden bepaald door een panel van experts. Zij zullen de aanmeldingen beoordelen op: 

  • relevantie inhoudelijk(gespreks)thema 
  • de impactvan de actie op de gehele organisatie 
  • De originaliteit van de in te zetten actie
  • De verhouding kosten / impact

Van de vijf winnaars wordt verwacht dat: 

  • De actie wordt uitgevoerd uiterlijk in februari 2022. 
  • Zij meewerken aan een interview over de uitgevoerde actie, om te publiceren als nieuwsbericht op de site van ZWconnect.
  • Ter verantwoording van de kosten, een ondertekende onderbouwing van de uitgevoerde activiteiten en gemaakte kosten wordt gemaakt om aan te tonen dat minimaal 2.500 aan kosten zijn gemaakt.

Aanmelden

Heb je een goed idee? Meld deze dan hieronder aan. Je kunt je idee indienen tot en met vrijdag 12 november.

Stuur een bericht aan Michel

Naam*
Toestemming*
Michel Winnubst
Michel Winnubst
Projectleider
Projectleider
Wil je meer informatie over het medewerkerspanel? Neem dan contact op met Michel.
Wil je meer informatie over het medewerkerspanel? Neem dan contact op met Michel.

Aankomende activiteiten

Lerend netwerk onboarding

Details
Datum: 9 november 2021
Online bijeenkomst

Hoe kun je een business case inzetten om meer draagvlak in je organisatie te genereren?

Webinar zorgmantels ZWconnect

Details
Datum: 2 november 2021
Webinar

Een webinar met Colijn & Partners over deelname aan de mantels en alle voordelen.

Nieuws

Meld je activiteit aan voor de Slimme Zorg Estafette


Heb je een activiteit voor de Slimme Zorg Estafette? Meld hem dan nu aan!

Sterk in je werk week: Inschrijvingen geopend!


Van 15 tot 19 november vindt de Sterk in je werk week plaats met als thema: Werkgeluk. Het programma is inmiddels bekend en de inschrijvingen zijn geopend!

2.500 euro voor beste idee om medewerkers te betrekken


Dien je idee in over een leuke actie om medewerkers te betrekken. De vijf beste ideeën krijgen 2.500 euro om het idee te realiseren.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*