Ziekenhuizen geven extra impuls aan gezonde arbeidsmarkt

Onlangs hebben de leden van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) de Verklaring Versterking Arbeidsmarkt Zorg aangenomen. In deze verklaring staan concrete afspraken over het werken aan een gezonde arbeidsmarkt in de zorg: 10 procent meer stageplaatsen, 10 procent meer behoud van medewerkers en regionaal opleiden volgens de FZO-ramingen.

Samenwerking in de regio

Bij de uitwerking van de afspraken staat samenwerking in de regio centraal. In elke regio worden de afspraken vertaald naar maatwerkafspraken over opleiden en het behoud van medewerkers. Het gaat daarbij om het belang van de hele zorgketen in de regio. Ziekenhuizen, revalidatiecentra en categorale instellingen werken daarbij nauw samen met de zorginstellingen in de keten en onderwijsinstellingen. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat ziekenhuizen met andere zorgbranches gaan concurreren. Bij het nastreven van de afspraken werken de NVZ-lidinstellingen dan ook nauw samen met de dertien regionale werkgeversorganisaties voor zorg en welzijn, verenigd in RegioPlus.

RegioPlus is enthousiast over het aannemen van de plannen en over de concrete en ambitieuze doelstellingen die de leden van de NVZ met elkaar hebben afgesproken. Het is een belangrijke stap dat ziekenhuizen zich gezamenlijk committeren aan meetbare resultaten op het gebied van opleiden en behoud van medewerkers, en daar ook op aangesproken willen worden.

Lees meer over de Verklaring Versterking Arbeidsmarkt Zorg op de website van de NVZ.

Nieuws

Maak kennis met de regioplannen


ZWconnect is voor de vier zorgkantoorregio’s en het Netwerk Acute Zorg West in haar gebied betrokken bij totstandkoming van deze plannen.

Samenwerking op de arbeidsmarkt; wat mag wel en niet?


Samenwerken op de arbeidsmarkt mag volgens de mededingingsregels, maar die samenwerking mag niet nadelig uitpakken voor zorgmedewerkers.

Vacature: Projectleider en -ondersteuner bij ZWconnect


Ben jij een gedreven projectleider en wil je een impactvolle rol spelen in de sector Zorg en Welzijn?

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*