Ziekenhuizen geven extra impuls aan gezonde arbeidsmarkt

Onlangs hebben de leden van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) de Verklaring Versterking Arbeidsmarkt Zorg aangenomen. In deze verklaring staan concrete afspraken over het werken aan een gezonde arbeidsmarkt in de zorg: 10 procent meer stageplaatsen, 10 procent meer behoud van medewerkers en regionaal opleiden volgens de FZO-ramingen.

Samenwerking in de regio

Bij de uitwerking van de afspraken staat samenwerking in de regio centraal. In elke regio worden de afspraken vertaald naar maatwerkafspraken over opleiden en het behoud van medewerkers. Het gaat daarbij om het belang van de hele zorgketen in de regio. Ziekenhuizen, revalidatiecentra en categorale instellingen werken daarbij nauw samen met de zorginstellingen in de keten en onderwijsinstellingen. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat ziekenhuizen met andere zorgbranches gaan concurreren. Bij het nastreven van de afspraken werken de NVZ-lidinstellingen dan ook nauw samen met de dertien regionale werkgeversorganisaties voor zorg en welzijn, verenigd in RegioPlus.

RegioPlus is enthousiast over het aannemen van de plannen en over de concrete en ambitieuze doelstellingen die de leden van de NVZ met elkaar hebben afgesproken. Het is een belangrijke stap dat ziekenhuizen zich gezamenlijk committeren aan meetbare resultaten op het gebied van opleiden en behoud van medewerkers, en daar ook op aangesproken willen worden.

Lees meer over de Verklaring Versterking Arbeidsmarkt Zorg op de website van de NVZ.

Nieuws

Bekijk het jaaroverzicht 2022 van ZWconnect


In dit jaaroverzicht nemen we je graag mee in welke resultaten we het afgelopen jaar geboekt hebben.

Vooraankondiging ledentevredenheidsonderzoek


ZWconnect hecht veel waarde aan de tevredenheid van haar leden en om die reden zal er medio mei een ledentevredenheidsonderzoek uitgevoerd worden.

‘Voortgang arbeidsmarktpakket biedt kansen voor een gezonde arbeidsmarkt in zorg en welzijn’


Directeur-bestuurder Jelle Boonstra van RegioPlus reageert op een aantal punten uit de ‘voortgang arbeidsmarktpakket’.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*