Samenwerking op de arbeidsmarkt; wat mag wel en niet?

Ben je werkgever in de zorg? En wil je samenwerken met andere werkgevers, bijvoorbeeld om zorgpersoneel beter in te zetten of te behouden voor de zorg? Samenwerken op de arbeidsmarkt mag volgens de mededingingsregels, maar die samenwerking mag niet nadelig uitpakken voor zorgmedewerkers. Het maakt daarbij niet uit of medewerkers in loondienst zijn of zzp’ers.

'Veel ruimte voor samenwerking'

Werkgevers mogen geen gezamenlijke afspraken maken over arbeidsvoorwaarden of het niet inhuren van zzp’ers. Voor verschillende andere onderwerpen hebben zij veel ruimte voor samenwerking. Bijvoorbeeld op het gebied van opleiding en scholing. Ook hebben zij ruimte om samen in te kopen bij bemiddelingsbureaus.

 

Vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers mogen in cao-verband altijd afspraken maken. Deze vallen buiten de mededingingsregels.

Lees meer over welke afspraken je als werkgever gezamenlijk met andere werkgevers wel en niet mag maken op de website van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Nieuws

Love2Innovate Festival: ‘Vooruitgang in de schijnwerpers’


In samenwerking met het Centrum voor Innovatief Vakmanschap organiseerde ZWconnect op woensdag 14 februari het Love2Innovate Festival.

Studenten brengen met Expobike zorgtechnologie aan huis


Op dinsdag 7 februari jl. is de Expobike gelanceerd tijdens de Slimme Zorgestafette in het Experimenteerhuis in Zoetermeer.

ZWconnect trotse partner van Zorginnovatiehub


Per 1 februari 2024 is ZWconnect officieel trotse partner van de Zorginnovatiehub in Den Haag.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*