Nieuw overzicht van interventies om zorgmedewerkers te behouden

Een nieuw portfolio van Merkbaar Beter biedt een helder overzicht van 61 bestaande interventies die ingezet kunnen worden om zorgmedewerkers te behouden. Samen met het project Merkbaar Beter van CNV en V&VN kunnen zorgorganisaties de oorzaak van de uitstroom in kaart brengen om vervolgens een passende interventie te kiezen.

Zorgmedewerkers actief betrekken

Merkbaar Beter heeft als doel om de uitstroom uit de zorg te verminderen. CNV en V&VN voeren het project uit en vullen elkaar aan met kennis over wat er leeft onder zorgprofessionals. Beide verenigingen bestaan uit medewerkers in Zorg en Welzijn. Daardoor weten zij goed hoe zorgmedewerkers te betrekken bij het vinden van oplossingen. Met als gezamenlijk doel: merkbare verbetering om gezond en prettig werken in de zorg te waarborgen. Zodat werkdruk, verzuim en verloop afnemen.

“Het is nu meer dan ooit nodig om écht een verschil te maken, door zorgmedewerkers actief te betrekken bij het vinden van oplossingen om de uitstroom te stoppen”, zegt projectleider Jacomijn Kruisbrink van CNV. “Elke organisatie is natuurlijk anders. Daarom bieden we maatwerk. Per zorginstelling kijken we waar de problemen liggen. Om hier een goed beeld van te krijgen gaan we in gesprek met zorgmedewerkers, bestuur en management. Deze gesprekken en dialoogsessies zijn gratis.”

Merkbaar Beter wil zoveel mogelijk zorg- en welzijnsorganisaties helpen om medewerkers te behouden. Teams en HR-managers die baat kunnen hebben bij Merkbaar Beter en interesse hebben in een kennismakingsgesprek, kunnen zich aanmelden op www.merkbaarbeter.nl.

Nieuws

Maak gebruik van de aantrekkelijke mantelafspraken van ZWconnect


Graag informeren we je over de mantelafspraken die ZWconnect heeft gemaakt met de zorgverzekeraars ONVZ en Zilveren Kruis.

Deel jouw kansrijke initiatief voor het regioplan


Heb jij zelf een dergelijk initiatief voor de regio Haaglanden? Dan kun je deze nog tot 1 december indienen.

Nieuw: E-learning voor Begeleiding bij Financiën en Huiselijk geweld


Deze innovatieve digitale trainingen beloven een waardevolle aanvulling te zijn voor de vaardigheden van professionals in deze branches.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*