Nieuw: E-learning voor Begeleiding bij Financiën en Huiselijk geweld

Er is een gloednieuw digitaal scholingsaanbod, gericht op professionals in het welzijnswerk en sociaal domein. Deze nieuwe scholingsmogelijkheden zijn bedoeld om je medewerkers nog beter uit te rusten in het omgaan met trauma en financiële problemen bij hun cliënten. Gebruik dit nieuwe aanbod van Valente en De Drakentemmers in je eigen trainingsaanbod of deel het direct met de professionals.

Deze innovatieve digitale trainingen beloven een waardevolle aanvulling te zijn voor de vaardigheden van professionals in deze branches. Veel succes bij het optimaal benutten van deze nieuwe digitale mogelijkheden en het verbreden van de kennis en impact bij de professionals.

Beknopt overzicht van het aanbod

Valente presenteert (gratis): ‘Begeleiding in geld’.

Valente introduceert ‘Begeleiding in Geld’, een gratis e-learning die gericht is op financiële educatie voor begeleiders in de maatschappelijk opvang, vrouwenopvang, beschermd wonen, zorgprofessionals, werkteammedewerkers. Deze e-learning helpt professionals om cliënten met financiële problemen effectiever te ondersteunen, aangezien zij vaak niet weten waar te beginnen of hoe ze het gesprek moeten aangaan. Het is een waardevolle bron voor begrip van stress, schulden en sparen.

 

 

De Drakentemmers presenteren twee nieuwe leerlijnen over Huiselijk Geweld.

De Drakentemmers introduceren twee nieuwe en waardevolle leerlijnen op het gebied van huiselijk geweld.  De tweede leerlijn, genaamd ‘Huiselijk Geweld en Traumasensitief Werken’, is specifiek ontworpen voor professionals in het sociaal- en veiligheidsdomein, zoals medewerkers van lokale (wijk)teams, jeugdhulpverleners en jeugdbeschermers. Deze digitale leerlijn legt de focus op trauma, wat het inhoudt en hoe je het herkent, wat je zelf kunt ondernemen en hoe je iemand naar de juiste behandeling kunt leiden. Vanaf 2023 kost de investering voor deze leerlijn 150 euro en je behoudt toegang tot de online leeromgeving tot en met 2024. 

Nieuws

Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024


De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase.

Zes impactvolle arbeidsmarktprojecten benoemd tot koploper


De koplopers pitchten hun initiatieven en vertelden wat hun oplossingen zijn én vooral ook hoe zij te werk zijn gegaan.

Nieuwe directeur Hanne Wiegman: ‘Dichter op de veranderopdracht van onze leden zitten’


Hanne vertelt uitgebreid over haar achtergrond en visie op de uitdagingen die de sector Zorg en Welzijn te wachten staat.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*