Minister Helder brengt werkbezoek aan het Centrum voor Innovatief Vakmanschap

Op maandag 21 november jl. heeft Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg en Sport, een werkbezoek gebracht aan het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) op het ROC Mondriaan in Den Haag. Het doel hiervan was om te laten zien wat er allemaal kan en gebeurt in de regio op het gebied van zorgtechnologie en -innovatie en hoe belangrijk het is om dit op te nemen in het onderwijs. Het CIV zet in op opschaling en verduurzaming van technologie en (sociale) innovatie, samen met studenten en het werkveld.

Technologie in de zorg

Bij de start van het bezoek, ging de minister in gesprek met een aantal studenten en opleiders. Er werd gesproken over de ervaringen van studenten bij het gebruik van technologieën en het introduceren van deze technologieën bij de zorgorganisaties waar studenten werken. De studenten geven aan dat technologieën een positieve toevoeging kunnen zijn aan de zorg. De minister complimenteerde de studenten met hun gedrevenheid om de zorg anders te organiseren, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en dit in te brengen in de praktijk.

Ook werden diverse technologieën aan de minister getoond, zoals de VR bril die wordt gebruikt om studenten beter voor te bereiden op hun stage. De minister ging daarna in gesprek met innovatie- experts die tevens ervaringsdeskundigen zijn (rolstoel gebonden). Zij lieten de minister zien hoe technologie hen helpt bij zelfregie.

Bestuurlijke dialoog

Het bezoek werd afgesloten met een bestuurlijke dialoog. De minister ging in gesprek met meerdere bestuurders van zorg- en welzijnsorganisaties en met de directeur van ZWconnect, zodat zij aandacht konden vragen voor de regionale arbeidsmarktproblematiek in Zorg en Welzijn en de minister een beeld konden geven van de kansrijke initiatieven die in de regio worden opgepakt. Belangrijke thema’s kwamen hierbij naar voren zoals de hoge kosten voor Personeel Niet In Loondienst (PNIL), uitstroom, het veranderen van de ‘mindset’ binnen organisaties en regionaal werkgeverschap. De minister vertelde wat er op deze thema’s wordt gedaan vanuit VWS, onder andere binnen het programma Toekomst Bestendige Arbeidsmarkt Zorg.

We kijken terug op een mooi en constructief bezoek.

Nieuws

Bekijk het jaaroverzicht 2022 van ZWconnect


In dit jaaroverzicht nemen we je graag mee in welke resultaten we het afgelopen jaar geboekt hebben.

Vooraankondiging ledentevredenheidsonderzoek


ZWconnect hecht veel waarde aan de tevredenheid van haar leden en om die reden zal er medio mei een ledentevredenheidsonderzoek uitgevoerd worden.

‘Voortgang arbeidsmarktpakket biedt kansen voor een gezonde arbeidsmarkt in zorg en welzijn’


Directeur-bestuurder Jelle Boonstra van RegioPlus reageert op een aantal punten uit de ‘voortgang arbeidsmarktpakket’.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*