ELSA Ethische, Legale/juridische en Sociale aspecten bij datagedreven werken

Wil jij bijdragen aan de kwaliteit en continuïteit van zorg en welzijn? Dan is datagedreven werken essentieel. Door samen te werken met partners op landelijk niveau kan meer synergie ontstaan. Daarom nam ZWconnect samen met verschillende organisaties het initiatief tot het Landelijke netwerk Samen datagedreven werken in zorg en welzijn. Met als doel: meer samenwerking en meer doen met data, om zorg en welzijn tot een hoger data volwassenheidsniveau te brengen. Samen verzorgen we verschillende soorten bijeenkomsten, faciliteren we de groeiende community en zorgen voor kennisbundeling en onderzoek (jaarlijkse datavolwassenheidsscan).

We gebruiken in de zorg steeds meer data en geavanceerde algoritmen voor onze beslissingen en handelingen. Daarbij komt er ook steeds meer wet en regelgeving om rekening mee te houden én zien we een steeds dieper besef van de sociale en ethische uitdagingen van data- en AI-ondersteunde zorg. In deze bijeenkomst gaan we in op wat kan en mag? We gaan nader in op een aan aantal belangrijke juridische aspecten van datagedreven werken. Denk aan de AVG, MDR en AI-act. Een specifiek programma volgt.

ELSA aspecten bij datagedreven werken

Praktische info

Je ontvangt te zijner tijd een mail met de link naar de online omgeving, waar jij je kunt melden bij de start van de bijeenkomst.
Projectleider
Projectleider
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Maartje.
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Maartje.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*