45.000 aanmeldingen voor Sterk in je werk

Goede medewerkers zijn voor de sector Zorg en Welzijn hard nodig. De coronacrisis heeft het nog duidelijker gemaakt. Ook ZWconnect heeft dat gemerkt. Sterk in je werk, zorg voor jezelf is een loopbaantraject voor mensen die in Zorg en Welzijn willen (blijven) werken. Deze week kreeg Sterk in je werk de 45.000e aanmelder binnen sinds de start in 2016.

Mensen behouden en leiden naar zorg en welzijn

Sterk in je werk, zorg voor jezelf is een gratis en kortdurend traject voor mensen die al in Zorg en Welzijn werken én voor mensen die er willen werken. Zorg- en welzijnsprofessionals kunnen bij een persoonlijke coach in de regio via ZWconnect terecht. Bijvoorbeeld met vragen over doorgroeimogelijkheden, de energiebalans op het werk en over meer, minder of anders werken. Voor wie wil instromen in Zorg en Welzijn is er begeleiding en informatie over functies, opleidingen en werkgevers in de regio en de verschillende branches. Een sterk punt van het project is dat het voor de medewerker een geheel onafhankelijk traject is zonder tussenkomst van de werkgever. Werkgevers kunnen hun medewerkers uiteraard wel attenderen op Sterk in je werk, zorg voor jezelf aangezien dit project een goed instrument is om hen te behouden.

Het loopbaantraject is een initiatief van werknemersorganisatie CNV Zorg & Welzijn en RegioPlus, het samenwerkingsverband van de regionale werkgeversorganisaties waaronder ZWconnect, en mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het is een landelijk project dat door de werkgeversorganisaties regionaal wordt uitgevoerd. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.sterkinjewerk.nl.

Nieuws

Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024


De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase.

Regionale bijeenkomsten over agressie in de zorg


Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) organiseert dit jaar tien regionale bijeenkomsten over het thema ‘Agressie en Aangifte’.

Zes impactvolle arbeidsmarktprojecten benoemd tot koploper


De koplopers pitchten hun initiatieven en vertelden wat hun oplossingen zijn én vooral ook hoe zij te werk zijn gegaan.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*