Update pilot regie op inhuur

ZorgZijn Werkt is met vijf organisaties (VVT, GH en GGZ) een pilot begonnen om gezamenlijk een regionaal netwerk (Regionet) van zzp’ers te vormen. Dit om enerzijds de kosten te drukken van de intermediairs en anderzijds om vooral regionaal beleid omtrent flexibilisering vorm te geven. ZorgZijn Werkt is er van overtuigd dat flexibel werken de toekomst is. Een goede visie omtrent de inzet van arbeidspotentieel (of dat nou flex of vast is) is van groot belang.

Met het Regionet geven we de regie terug aan de regio als het gaat om de inzet van ZZP’ers. De focus ligt nu eerst op deze doelgroep, waarbij we gaandeweg de doelgroep ook willen uitbreiden naar vaste medewerkers. Het Regionet geeft naast kostenreductie (geen bemiddellingsfees en tarieven richtlijnen per functie) een impuls aan de kwaliteit door een aantal voorwaarden in te bouwen waar zzp’ers aan moeten voldoen (KIWA keurmerk voor ZZP-ers). Het voornemen is na de pilotperiode het Regionet open te stellen voor de leden van ZorgZijn werkt. Als u hierover meer wilt weten of geïnteresseerd bent om aan te sluiten kunt u contact opnemen met Caren Reinoud 06 -13033390.

De ontwikkeling zoals hierboven beschreven sluit goed aan op de ontwikkelingen rond toezicht op ZZP-ers en de sectorgerichte benadering die opgestart is. Lees meer op rijksoverheid.nl.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*