Extra handen voor de zorg start Vodcast serie ‘Anders kijken, anders doen’

Om de sector extra te inspireren om anders te kijken naar het inzetten van personeel tijdens deze coronacrisis presenteert Extra handen voor de zorg vanaf 30 november de Vodcast serie ‘Anders kijken, anders doen’.

Een enorm aantal oud-zorgprofessionals heeft zich de afgelopen maanden aangemeld voor ‘Extra handen voor de zorg’. Zij stroomden opnieuw de zorg in en hielpen waar nodig. Maar, een deel van de mensen die zich aanmeldde is nog niet ingezet. De redenen hiervoor zijn divers. Ze hebben bijvoorbeeld niet meer helemaal het juiste diploma, kunnen niet de uren draaien die nodig zijn of zijn maar kort beschikbaar.

In de Vodcast serie worden deze belemmeringen besproken en wordt gekeken hoe je deze kan tackelen, creatief benaderen en omvormen zodat er wel meer mogelijk is. Door anders te kijken én te doen, is er meer mogelijk bij het inzetten van de toestroom van oud-zorg personeel tijdens deze crisis. In de Vodcast serie wordt onder andere gesproken met bestuurders, HR-managers, afdelingsmanagers en zorgprofessionals die zelf onlangs zijn ingezet.

De eerste Vodcast verschijnt op 30 november. In deze aflevering gaat host Sabine Uitslag in gesprek met Trudy Prins (bestuurder van Stichting Woon- Zorgcentra De Rijnhoven). Zij vertelt over hoe ze creatief keken naar de aangeboden extra handen en daarmee optimaal gebruikmaakten van hun eigen potentieel als werkgever en de meerwaarde van extra handen op korte en op lange termijn. Ook de passie en het belang van autonomie van medewerkers in coronatijd, onboarding en kwaliteit van zorg komen in deze aflevering aan bod.

  • Bekijk de aflevering vanuit het perspectief van bestuurder Trudy Prins (De Rijnhoven) hier.
  • Bekijk de aflevering van het perspectief van HR-manager Jill Simons (HMC) hier.
  • Bekijk de aflevering vanuit het perspectief van zorgmanager Frans de Voeght (HMC) hier.
  • Bekijk de aflevering vanuit het perspectief van verpleegkundige Rob de Graaf (Franciscus Gasthuis en Vlietland) hier.
  • Bekijk de aflevering vanuit het perspectief van bestuurder Chris Jan Danen (TWB Thuiszorg met Aandacht) hier.
  • Bekijk de aflevering vanuit het perspectief van (oud) verpleegkundige Anne Hanschke (Franciscus Gasthuis & Vlietland) en verpleegkundige in opleiding Cissy van der Meer hier.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*