Arbeidsmarktdashboard uitgebreid: nu ook met verzuim en overwerk

Bij het bepalen van het arbeidsmarktbeleid van de organisatie is arbeidsmarktinformatie noodzakelijk. Steeds meer organisaties binnen de sector Zorg en Welzijn zijn zich hiervan bewust en raadplegen daarom het dashboard Arbeidsmarkt in Beeld. Dit dashboard geeft actuele informatie over de eigen regionale arbeidsontwikkeling in de zorg- en welzijnssector, zoals in- en uitstroomcijfers voor Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord. Onlangs is Arbeidsmarkt in Beeld uitgebreid met informatie over de inzet van zorgmedewerkers. Dit omdat de belasting en inzetbaarheid van zorgpersoneel extra urgent is bij de huidige toenemende druk op de arbeidsmarkt.

Regionale arbeidsmarktinformatie
Op Arbeidsmarkt in Beeld heeft iedere regionale werkgeversorganisatie binnen het samenwerkingsverband RegioPlus een eigen dashboard met arbeidsmarktinformatie. Nu is op elk van deze dashboards ook een extra tabblad beschikbaar met verdiepende informatie over de inzetbaarheid van zorgmedewerkers. Hier worden onder andere interactieve visuals getoond met informatie van Pensioenfonds Zorg en Welzijn over overwerk en oproepkrachten. Deze data is beschikbaar op zowel landelijk niveau als op het niveau van veiligheidsregio’s (o.a. Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond).

Meer informatie?
We blijven het dashboard verder ontwikkelen met relevante data. Maandelijks verschijnt er daarnaast een factsheet met een samenvatting van de data op Arbeidsmarkt in Beeld. Deze landelijke factsheet voor de maanden juli en augustus kun je hier downloaden.

Heb je vragen over de uitbreiding van het regionale dashboard voor de regio Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord? Neem dan contact op met projectleider Marlies Rosenbrand (m.rosenbrand@zorgzijnwerkt.nl).

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*