ZWconnect luidt noodklok bij de ACM

Onlangs hebben wij een brief gestuurd naar de Autoriteit Consument & Markt (ACM), waarin wij onze groeiende zorgen uiten over investeringen in de zorg die steeds vaker ten goede komen aan buitenlandse investeerders. In de bestuurlijke dialoog flexibilisering van de arbeidsmarkt op 12 juni jl., bij ZWconnect, kregen we de gelegenheid om onze zorgen te delen en te bespreken hoe de ACM een rol kan spelen in dit vraagstuk.

'Afdwingen van transparantie'

De brief aan de ACM, die tot stand is gekomen met input van onze bestuursleden en een vertegenwoordiging van onze leden, legt de nadruk op de noodzaak van bescherming van de zorgsector en de Nederlandse arbeidsmarkt tegen deze ontwikkeling. We roepen op tot het afdwingen van transparantie en het indammen van de groei van buitenlandse investeerders die de zorgmarkt verder onder druk zetten en de zorgkosten doen stijgen. Het is cruciaal dat we als collectieve stem van werkgevers in zorg en welzijn deze kwestie aankaarten en aandringen op verandering.

We geven een update zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn. Mocht je vragen hebben of meer willen weten over de inhoud van de brief, neem dan contact op met Coralie Elmont, directeur ZWconnect, via coralie@zw-connect.nl.

Nieuws

Voorrang voor zorgmedewerkers bij huurappartementen Den Haag


De appartementen in de Haagse woontoren Adagio zijn speciaal bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de zorg- of onderwijssector.

Inschrijvingen Sterk in je werk week 2023 geopend


De ideale kans om jouw medewerkers activiteiten aan te bieden die bijdragen aan hun vitaliteit.

RegioPlus reageert op Troonrede: ‘Te weinig urgentie over toekomst van zorg en welzijn’


De oproep aan politiek Den Haag is om de bakens te verzetten om samenwerking tussen zorg- en welzijnsorganisaties in de regio aan te moedigen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*