ZWconnect trotse partner van Zorginnovatiehub

Per 1 februari 2024 is ZWconnect officieel trotse partner van de Zorginnovatiehub in Den Haag. De gemeente Den Haag heeft met de verschillende aangesloten partners de nieuwe Zorginnovatiehub feestelijk gelanceerd tijdens een bijeenkomst op de Leyweg. Er waren meer dan 200 gasten aanwezig.

Wat houdt de Zorginnovatiehub in?

De Zorginnovatiehub is een internationaal uniek concept waar zorginnovatie van begin tot eind fysiek onder één dak plaatsvindt. Nergens anders ter wereld zijn alle stadia van zorginnovatie gevestigd in één pand. In dit pand komt onder meer ruimte voor innovatieve eerstelijnszorg en welzijn, (toegepast) onderzoek, onderwijs, een zorgtechnologie demonstratiewoning en uitleenservice, informatie en ondersteuning voor wie wil werken in de zorg, ruimte voor innovatieve start-ups en scale-ups en ruimte voor ontmoeting. Ook internationaal gezien is de Zorginnovatiehub een uniek en vooruitstrevend concept. Nergens anders komen inwoners, zorg, ondernemers, onderwijs en onderzoek al samen om de zorg en ondersteuning van de toekomst te ontwikkelen en te leveren.

Wethouder Vavier geeft aan: “Wij zijn trots op dit initiatief dat niet alleen lokaal de zorg verbetert, maar waar straks ook de zorg van de toekomst voor de regio, Nederland en daarbuiten wordt ontwikkeld.” Wethouder Bruines vult aan: Start-ups zitten hier straks onder één dak met hun potentiële klanten; dat is uniek. Ze kunnen straks in hun eigen werkomgeving vragen aan eindgebruikers wat ze van het product vinden. Zo worden er betere oplossingen ontwikkeld die sneller op de markt komen.”

De aangesloten partners, waaronder ZWconnect, waren allen bij de lancering aanwezig.

  • “De zorginnovatiehub geeft ons als hogeschool de kans om ons onderwijs en ons onderzoek dicht bij de werkelijkheid van inwoners in de stad vorm te geven” – Luc de Witte, lector Technologie voor Gezondheidszorg – Haagse Hogeschool
  • “De zorghub gaat een positieve impact hebben op Den Haag Zuid West. Kennis van partners komt hier samen. Resulterend in het creëren van een netwerk en uiteindelijk banen in Zuid West” – Harry Wientjens, Directeur Coöperatieve Rabobank
  • “Ouderenzorg mag niet ontbreken in het gesprek over de inzet van zorgtechnologie in een vergrijzende samenleving”. – Gerbrand de Jong, Manager Informatisering & Automatisering – Saffier

 

De aangesloten partners van de Zorginnovatiehub naast de de gemeente Den Haag en ZWconnect, zijn de Haagse Hogeschool, Florence, HagaZiekenhuis, Hadoks, InnovationQuarter, KPN, Leids Universitair Medisch Centrum, Nationaal Programma Den Haag Zuidwest, Rabobank, Randstad, ROC Mondriaan/CIV, Saffier, TNO, T-Zorg en Voorall.

Wat houdt het partnerschap in?

De recentste arbeidsmarktprognoses van ZWconnect laten tot 2026 een relatief stabiel beeld zien wat betreft personeelstekorten (ondanks de al bestaande tekorten). Na 2026 wordt verwacht dat de tekorten snel zullen stijgen, met meer dan duizend personen per jaar. Tussen 2030 en 2032 zal dit zelfs oplopen tot in totaal bijna 15.000 personen. Deze gigantische uitdaging vraagt om een proactieve aanpak met de focus op innovatie en het behoud van personeel. Deelname aan de Zorginnovatiehub sluit hier perfect op aan en biedt de mogelijkheid om samen met onze leden en alle andere partners deze uitdagingen aan te pakken.

Naast onze expertise op de regionale arbeidsmarkt, fungeert ZWconnect als verbinding naar andere regionale initiatieven op het gebied van innovatie. We zijn onlangs aangesloten bij het Innovatieplatform Ouderenzorg Haaglanden (opgezet door onze leden Saffier en Cardia) en zijn actief bezig met het concreet maken van samenwerkingen met andere living labs of innovatiehubs in de regio. We zetten ons hiermee graag in om samen te bouwen aan een toekomst waarin innovatie en samenwerking het zorglandschap herdefiniëren.

Nieuws

Samenwerking op flex: zó doen ze het in de regio Gouda


ZWconnect stond drie jaar geleden aan de wieg van een inmiddels succesvolle samenwerking in de regio Gouda.

Nieuwe website ‘Samen Datagedreven Werken’ gelanceerd


Op de website Samendatagedrevenwerken.nl vind je alle informatie over bijeenkomsten, onderzoeken en de datavolwassenheidsscan. 

Acht toekomstbeelden en hun impact op het arbeidsmarkttekort


Rebel Group heeft in opdracht van AZW een rapportage opgeleverd waarin verschillende scenario’s van de sector worden geschetst.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*