Zorg en Welzijn promoten? Gebruik onze toolkit Voorlichting!

Om de instroom van toekomstige zorg- en welzijnsmedewerkers te waarborgen, is het belangrijk om de sector te promoten voor studenten en zij-instromers. Zij zijn zich immers niet altijd bewust van de diversiteit aan banen en opleidingen. Met die gedachte hebben we een communicatietoolkit ontwikkeld. Hierin vind je communicatie-uitingen die je in kunt zetten bij voorlichting over de sector Zorg en Welzijn.

Aanleiding

De sector Zorg en Welzijn kampt met tekorten. Als werkgeversvereniging vinden we het belangrijk om goede voorlichting te geven over werken en leren in deze mooie sector. Zo willen we iedereen die zich oriënteert op de arbeidsmarkt helpen een bewuste en onderbouwde keuze te maken. Hiervoor hebben we voorlichtingsmateriaal ontwikkeld voor verschillende doelgroepen. Dit zetten we in via onze eigen kanalen. Als we dit breder inzetten in de regio, zal de impact groter zijn.

In deze toolkit vind je daarom een overzicht van al het materiaal dat vrij te gebruiken is. Voorbeelden hiervan zijn de campagne ‘Ontdekdezorg’ en de jongerencampagne ‘Kom zorgen dan’. Daarnaast hebben we folders, branchevideo’s en animaties beschikbaar.

Toolkit Voorlichting

Download hier de toolkit Voorlichting.

Nieuws

Maak gebruik van de aantrekkelijke mantelafspraken van ZWconnect


Graag informeren we je over de mantelafspraken die ZWconnect heeft gemaakt met de zorgverzekeraars ONVZ en Zilveren Kruis.

Deel jouw kansrijke initiatief voor het regioplan


Heb jij zelf een dergelijk initiatief voor de regio Haaglanden? Dan kun je deze nog tot 1 december indienen.

Nieuwe regionale arbeidsmarktprognose en uitstroomrapportage


Geen positief nieuws: volgens de nieuwe arbeidsmarktprognoses lopen de regionale personeelstekorten in zorg en welzijn verder op.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*