Inmiddels is de aanvraagperiode van de nieuwe SectorplanPlus-regeling gestart. Deze regeling is bedoeld voor werkgevers in zorg en welzijn en voorziet in een subsidie voor nieuw te starten opleidingsactiviteiten. Maar wat is er eigenlijk gerealiseerd met de gelden van de eerste SectorplanPlus-regeling? In vier factsheets maken we de balans op.
SectorplanPlus (2017-2022) bestond uit vier tijdvakken en is op 30 april jl. ingediend bij het ministerie van VWS. In totaal is er in de periode tussen augustus 2017 en augustus 2022 voor 271 miljoen euro subsidie verantwoord. Dit enorme subsidiebedrag is door deelnemende werkgevers ingezet voor het uitvoeren van ruim 60.000 beroepsopleidingen en het bijscholen van 170.000 professionals.
De doelstelling van deze subsidieregeling was het geven van een opleidingsimpuls aan de arbeidsmarkt van zorg en welzijn. Dit is hard nodig gezien de huidige en toekomstige situatie op de arbeidsmarkt; deze vraagt om een enorme inzet op het aantrekken en behouden van zorgprofessionals. SectorplanPlus heeft hier met het financieren van opleidingen een grote bijdrage aan geleverd.
In onderstaande factsheets bekijken we hoeveel van de aangevraagde subsidie per tijdvak in onze regio is gerealiseerd en verantwoord en wat de aantallen zijn binnen de verschillende opleidingen. Daarnaast laten we zien wat de verhouding is tussen mannen en vrouwen en het verschil in leeftijd.
"*" geeft vereiste velden aan