Waarom voorlichting over werken in Zorg en Welzijn zo belangrijk is

ZWconnect vindt het belangrijk om in onze regio een bijdrage te leveren aan het goed informeren van jongeren over de vele mogelijkheden die Zorg en Welzijn te bieden heeft. Zo gaven wij op maandag 21 februari jl. een presentatie aan meer dan 70 leerlingen van de scholengemeenschap Goudse Waarden in Gouda.

Team van ambassadeurs

Vaak vinden jongeren het moeilijk om een goede keuze te maken in hun (vervolg)opleiding of baankeuze. Goede voorlichting draagt bij aan het verminderen van uitstroom doordat verwachtingen meer overeenkomen met de realiteit en de praktijk. De sector Zorg en Welzijn biedt volop kansen voor leerlingen om een goede baan te vinden. Goed geïnformeerde leerlingen maken met behulp van goede loopbaanoriëntatie betere beroepskeuzes. Speciaal voor deze doelgroep hebben we een team van ambassadeurs, waarin een aantal branches goed zijn vertegenwoordigd. De ambassadeurs geven gastlessen op scholen, bloggen of vloggen en geven voorlichting bij evenementen. Daarnaast hebben we de Toekomstwijzer ontwikkeld, een handzame gids voor vmbo-, havo- en vwo-scholieren die meer willen weten over de zorg- en welzijnssector.

Wij schetsen aan jongeren een breed beeld van de leer- en werk mogelijkheden over de branches heen. We richten ons enerzijds, in nauwe samenwerking met Spirit4you op het goed informeren van decanen en studieloopbaanbegeleiders. Daarnaast richten we ons natuurlijk ook op de leerlingen zelf.

 

Aanvragen

Wil je meer informatie of zou je willen bespreken hoe onze inzet nuttig kan zijn voor jou? Neem dan contact op met Joyce Nihof of Lies Lokkerbol.

Nieuws

Maak gebruik van de aantrekkelijke mantelafspraken van ZWconnect


Graag informeren we je over de mantelafspraken die ZWconnect heeft gemaakt met de zorgverzekeraars ONVZ en Zilveren Kruis.

Programma Leerwerkklimaat: meten is weten!


We voeren korte kwalitatieve scans bij organisaties uit om sterke punten en aandachtspunten in het Leerwerkklimaat te identificeren.

Deel jouw kansrijke initiatief voor het regioplan


Heb jij zelf een dergelijk initiatief voor de regio Haaglanden? Dan kun je deze nog tot 1 december indienen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*