Voorlichting over hbo-opleidingen: ‘ik wist niet dat er zoveel mogelijk was’

Op 18 november heeft ZWconnect in samenwerking met Spirit4you een uitgebreide voorlichting gegeven over leren en werken binnen Zorg en Welzijn. Deze bijeenkomst was bedoeld voor leerlingen en decanen. Spirit4you zet zich in voor een verbetering van de overstap van havo naar hbo en organiseert inspiratiebijeenkomsten over kansrijke sectoren op het hbo. Daar kon Zorg en Welzijn natuurlijk niet ontbreken.

Tijdens de bijeenkomst is er gesproken over de vele mogelijkheden die de sector biedt en de enorme veelzijdigheid aan functies binnen de verschillende branches. Dat deze bijeenkomst nuttig was bleek ook uit de verschillende reacties: “ik had geen idee dat er zo veel mogelijk was” en “ik heb wel vier kantjes vol geschreven”.

Er komt een mooi vervolg en Spirit4you en ZWconnect zijn in overleg hoe deze voorlichting uitgebreid kan worden met sessies van vmbo naar mbo.

Goede voorlichting richting jongeren is cruciaal en draagt bij aan een beter onderbouwde keuze en minder uitstroom tijdens de studie. Wij signaleren dat een regionale rol vanuit ZWconnect met een branche overstijgende aanpak van meerwaarde is in de voorlichting.

Ben jij geïnteresseerd in voorlichting of wil je meer weten? Neem dan contact op met Joyce Nihof via  joyce@zw-connect.nl of Lies Lokkerbol via lies@zw-connect.nl.

Nieuws

Bekijk het jaaroverzicht 2022 van ZWconnect


In dit jaaroverzicht nemen we je graag mee in welke resultaten we het afgelopen jaar geboekt hebben.

Vooraankondiging ledentevredenheidsonderzoek


ZWconnect hecht veel waarde aan de tevredenheid van haar leden en om die reden zal er medio mei een ledentevredenheidsonderzoek uitgevoerd worden.

‘Voortgang arbeidsmarktpakket biedt kansen voor een gezonde arbeidsmarkt in zorg en welzijn’


Directeur-bestuurder Jelle Boonstra van RegioPlus reageert op een aantal punten uit de ‘voortgang arbeidsmarktpakket’.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*