Verwen jouw medewerkers tijdens de Sterk in je werk week!

Van 14 tot en met 18 november staat de Sterk in je werk week weer op het programma. Dit jaar is het thema ‘Mentale Fitheid’ en kun je jouw medewerkers activiteiten aanbieden die bijdragen aan hun vitaliteit. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die je via ZWconnect kunt boeken.

Wil je gelijk een activiteit aanvragen? Gebruik dan dit aanvraagformulier. Neem ook een kijkje in onze menukaart voor een overzicht van de prijzen en tijden. Let op: reserveer je activiteit uiterlijk donderdag 22 september!

Live workshops

ZWconnect biedt drie live workshops aan. Wanneer je één van deze workshops boekt, wordt deze gegeven op de locatie van jouw organisatie. Houd er rekening mee dat naast je eigen medewerkers, ook medewerkers van andere organisaties zich in kunnen schrijven om deze workshop op jouw locatie bij te wonen.

 

Maak van Vitaliteit jouw Prioriteit (Niet meer beschikbaar)

Vitaliteit gaat over levenskracht en levensenergie, je sterk en fit voelen en het aanwezig zijn van veerkracht. Vitaliteit is een basisbehoefte, zeker voor medewerkers in zorg en welzijn, waarin de focus veelal op het zorgen voor de ander ligt. In deze online inspiratiesessie zoomen we in op bovenstaande vraag en reiken we laagdrempelige tools/werkvormen aan om hiermee aan de slag te gaan. Dit doen we aan de hand van 3 onderdelen namelijk ’Energie, Motivatie en Veerkracht’.

 

Werkgeluk

Als je gelukkig werkt, dan heb je het gevoel dat je iets doet wat de moeite waard is. Je verschuift de balans naar de positieve kant. Maar ook bij werkgeluk heb je soms negatieve gevoelens nodig. Bijvoorbeeld om jou een signaal te geven wanneer iets dreigt mis te gaan. Deze inspiratiesessie helpt je om meer plezier, voldoening en zingeving te ervaren in je werk. De inspiratiesessie is persoonlijk en gaat uit van het versterken van je eigen leiderschap. We gaan aan de slag met een praktische tool om zelf invloed uit te oefenen op de mate van plezier, voldoening en zingeving. Ook krijg je kennis over de factoren die van belang zijn voor werkgeluk. De training is nuchter, praktisch en inspirerend.

 

 

 

 

Werken en Mantelzorgen

De combinatie van werken en mantelzorgtaken vergt veel tijd en energie en kan ook te veel worden, zeker als de mantelzorgtaken langdurig en intensief zijn. Hoe bewaak jij jouw grenzen hierin? In deze inspiratiesessie zoomen we in op bovenstaande vraag en reiken we tips aan om hiermee aan de slag te kunnen. Hoe richt jij het mantelzorgen in naast je werk en eigen privéleven? Hoe maak je bespreekbaar wat haalbaar is en wat niet? Hoe balanceer je tussen werken en mantelzorg zodat je ook voldoende blijft zorgen voor jezelf?

Online workshops

ZWconnect biedt drie online workshops aan. Wanneer je één van deze boekt, wordt deze op de door jou gewenste datum en tijd aangeboden aan jouw medewerkers.

 

Nooit meer te druk

Druk zijn is volgens Tony Crabbe, schrijver van het boek Nooit meer te Druk enerzijds een manier om ons succes te meten: Heb je het druk, dan ben je gewenst, geliefd en heb je het goed voor elkaar! Maar vaak levert druk zijn ook veel negatieve zaken op: je voelt je vaak schuldig, kan nooit helemaal genieten van wat je doet en ten slotte voel je je vaak ook leeg. Deze workshop is speciaal voor jou als je je leven zo druk plant, dat je er last van krijgt, je vaak het gevoel hebt dat je geleefd wordt en minder van je leven en de dingen die je doet kunt genieten.

 

Zelfacceptatie en Invloed

In deze workshop krijg je inzicht in wat jouw basishouding is in het leven en hoe deze in sommige situaties ook kan veranderen. Je wordt geïnspireerd en aangezet om vanuit zelfacceptatie en zelfvertrouwen te communiceren. Juist in moeilijke situaties zoals bij weerstand bij collega’s, cliënten en/of familie en bezoekers. Tevens leer je hoe je de aandacht, energie en actie richt op datgene waar je invloed op hebt en wat bijdraagt aan meer effectiviteit. Je krijgt tips en handreikingen hoe dit te doen. Bijvoorbeeld bij heftige ervaringen zoals verlies, verdriet, zorg en frustratie.

 

 


Werkplezier en Kwaliteiten

Wat drijft je in jouw werk, en welke waarden liggen daaraan ten grondslag? Als je weet wat jouw waarden zijn, dan kunnen deze richting geven aan datgene wat voor jou van belang is. Tegelijkertijd leer je hoe je jouw kwaliteiten het beste in kunt zetten. Bijvoorbeeld in tijden waarin onderlinge verhoudingen met collega’s onder druk kunnen staan en als de werkbelasting en werkdruk hoog is.

Aanbod menopauze

ZWconnect biedt twee activiteiten aan die in het teken staan van de menopauze.

 

Rondetafelgesprek Menokracht

In de sessie is er aandacht voor het overbrengen van informatie. Vervolgens is er ruimte voor de verhalen van de deelnemers. Wat ervaren de vrouwen? En wat hebben ze nodig? Deze vraagstukken, gecombineerd met de juiste informatie, geeft direct al meer ruimte en daagt uit tot het aanpakken van het ongemak. Uiteraard wijzen we de vrouwen op goede hulpverlening, waar ze terechtkunnen met klachten zonder dat ze te horen krijgen: “wen er maar aan, het hoort erbij”. Deze laatste vaak gehoorde woorden dragen bij aan leed, eenzaamheid en als het te lang duurt aan uitval. Het hoeft er namelijk helemaal niet bij te horen. Dat was vroeger. Er zijn meerdere manieren om deze klachten te verbeteren. Uiteraard geven we deze belangrijke boodschap mee aan de deelnemers.

 

Starterspakket

Dit pakket bestaat uit een planning hoe je gedurende een langere periode met dit materiaal optimaal aandacht kunt besteden aan het thema overgang in jouw organisatie, een introductiedocument met bijhorende werkbladen, zoals: de Greenescale, logboek, kwetsbaarheidsmodel, BMI berekenen, check of je in een risicogroep zit. Daarnaast bevat dit pakket 2 podcasts (audiobestanden) met vrouwen die open en eerlijk vertellen over hun ervaring met de overgang in het werk en hoe zij daarmee zijn omgegaan. En bieden we de twee verhalenbundels van werkende vrouwen in de overgang en een aantal afbeeldingen met pakkende quotes. Tevens ontvang je een afbeelding (zie hiernaast) van een collage van het pakket, zodat je dit als illustratie bij de aankondiging kunt meesturen of gebruiken als afbeelding voor de tegel.

Verwennerij

Naast het krijgen van informatie over mentale vitaliteit, is het ook gewoonweg fijn om je direct lekker in je vel te voelen. De volgende activiteiten kun je boeken om jouw medewerkers een moment van ontspanning aan te bieden.

 

Stoelmassage

Een stoelmassage biedt verlichting en geeft jouw medewerkers dat welverdiende schouderklopje. Op een speciale massagestoel worden de schouders, rug, armen, hoofd en nek behandeld. Een stoelmassage kan helpen lichamelijke klachten op te lossen. Het werkt ook preventief om klachten te voorkomen. Denk hierbij aan stress en RSI. Last but not least is stoelmassage vooral een fijne ontspanning en blijk van waardering.

 

Smoothiebar

Enthousiaste fruitshakers serveren smoothies vanaf jouw barmeubel of één van hun eigen complete smoothiebars. Ze werken met een combinatie van vers fruit, ingevroren fruit en puur sap. De smoothiebar is anderhalf uur operationeel en kan zo’n 100 smoothies verzorgen voor jouw medewerkers.

 

 

 

Muziek als medicijn
Dat muziek (en muzische vormen als dans, theater en beeldende kunst) een positief effect heeft op je fysieke en emotionele welbevinden behoeft geen toelichting meer. Ook in de gezondheidszorg worden deze vormen steeds meer ingezet om het genezingsproces te ondersteunen, of in de preventie. Tegelijkertijd is er soms nog een schroom om dit in te zetten. Een van de oorzaken is gebrek aan ervaring met concrete vormen. Hoe kan je dit toch inzetten op een manier die bij jou en je omgeving past? In deze workshop van Klanklichaam gaan we deze vraag samen onderzoeken.  Met een divers slagwerkinstrumentarium en de stem gaan we aan de slag. Laagdrempelig maar diepgaand. Persoonlijk én verbindend. Op je eigen niveau. Een energieke en inspirerende workshop, die je handvatten geeft om zelf muziek in te zetten, zowel voor jezelf als in je werk.

 

 

 

 

Aanvragen

Wil je een activiteit aanvragen? Gebruik dan onderstaand formulier. Bekijk daarnaast ook onze menukaart voor een beknopt overzicht van de activiteiten, inclusief de prijzen en tijden.

Meer informatie

Heb je een vraag over een van de activiteiten of over de Sterk in je werk week? Neem dan contact op met Renske Mijderwijk, projectleider, via renske@zw-connect.nl of 06 – 86 84 01 95.

Nieuws

Wat is er gebeurd met het geld van SectorplanPlus?


In vier factsheets brengen we de realisaties van de eerste SectorplanPlus-regeling in kaart.

Samenwerking op flex: zó doen ze het in de regio Gouda


ZWconnect stond drie jaar geleden aan de wieg van een inmiddels succesvolle samenwerking in de regio Gouda.

Acht toekomstbeelden en hun impact op het arbeidsmarkttekort


Rebel Group heeft in opdracht van AZW een rapportage opgeleverd waarin verschillende scenario’s van de sector worden geschetst.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*