Terugblik Regionaal Strategisch HR Overleg

Onlangs was er weer een bijeenkomst van het Regionaal Strategisch HR Overleg. Dit is het netwerk van ZWconnect voor kennismaking, netwerken en inhoudelijk het gesprek voeren voor HR-eindverantwoordelijken. We praten je graag bij over de belangrijkste punten die besproken zijn. 

Mythen en feiten over generaties

Centraal op de agenda van de laatste bijeenkomst stond het thema van verschillende generaties op de werkvloer. Dit raakt strategische vraagstukken voor de organisatie, op het gebied van samenwerking op de werkvloer en zorgdragen dat iedereen zich gehoord en gezien voelt. Dit draagt daarmee bij aan de ontwikkeling en het behoud van talent in de organisatie.

Hiervoor heeft Annet de Lange ons hier verder in meegenomen in de wereld achter de verschillende generaties. Daarbij hebben wij het gehad over: 

  • De mythen en feiten over generaties, levensfasen en levensgebeurtenissen op de werkvloer.
  • Wat samenwerken op de werkvloer betekent vanuit deze context.
  • Wat kun je hier mee als organisatie en als HR eindverantwoordelijke?
  • Zijn er nog onderdelen hierin voor ZWconnect om te ondersteunen? 

 

Meer weten over de bijeenkomst? 

Vervolg

Naar aanleiding van het overleg gaat ZWconnect kijken naar of en hoe een community of practice op te zetten is, op het gebied van generaties, leeftijd, levenfases en de rol van HR hierin. Hierbij is specifiek aandacht voor: 

  • Wat is goed transformationeel leiderschap op de werkvloer? 
  • Hoe stimuleer je zelfbewustzijn, slimmer werken en zelfeffectiviteit onder medewerkers? 

 

Een community of practice CoP is een groep mensen die een probleemstelling of passie delen voor een bepaald onderwerp waarin ze leren hoe ze hun vak beter kunnen uitoefenen door in interactie te komen middels bijeenkomsten. 

Heb je interesse om hierin mee te denken, of een bijdrage aan te leveren? Geef dit dan door aan Michel Winnubst (michel@zw-connect.nl) en Lies Lokkerbol (lies@zw-connect.nl). 

Ben je HR eindverantwoordelijke van jouw organisatie, en wil je de volgende keer ook aanschuiven? De volgende bijeenkomst voor het Regionaal Strategisch HR Overleg is op 29 september (op een locatie centraal in de regio). Alvast aanmelden kan hier

Nieuws

Vragenlijst: mentale vitaliteit binnen zorgorganisaties


Deze enquête is specifiek ontworpen om inzicht te krijgen in verschillende aspecten van jouw rol binnen de zorgpraktijk.

Maak kennis met de regioplannen


ZWconnect is voor de vier zorgkantoorregio’s en het Netwerk Acute Zorg West in haar gebied betrokken bij totstandkoming van deze plannen.

Samenwerking op de arbeidsmarkt; wat mag wel en niet?


Samenwerken op de arbeidsmarkt mag volgens de mededingingsregels, maar die samenwerking mag niet nadelig uitpakken voor zorgmedewerkers.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*