Marcel de Jong

Projectleider

Als projectleider Regionale Aanpak Arbeidsmarktontwikkelingen en Kwaliteitskader VVT Haaglanden (RAAK VVT) ondersteun ik de dertien instellingen voor verpleeghuizen en thuiszorg (VVT) in het samenwerkingsverband ZorgScala. Ik wil hen ondersteunen bij hun streven om hun huidige medewerkers te behouden en de instroom van nieuwe medewerkers te vergroten. In mijn manier van werken staat goed luisteren voorop: naar de zorgen van de instellingen, hun belangen, hun ideeën om een oplossing te vinden voor het grote tekort aan personeel.

Concrete afspraken

Als projectleider vind ik het een eer dat ik de instellingen voor verpleeghuizen en thuiszorg mag ondersteunen bij het vinden en behouden van nieuw personeel. Deze instellingen spelen een ongelofelijk belangrijke rol in onze gezondheidszorg. Iedere dag staan ontelbaar veel medewerkers klaar om de zorg voor ouderen en kwetsbare mensen te organiseren en te geven. Iedere dag helpen ze mensen om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen en leven. Tegelijkertijd kampen de verpleeghuis- en thuiszorg met grote personeelstekorten. Ik ben echt trots dat ik de instellingen binnen ZorgScala mag ondersteunen bij het beperken van dit knelpunt en het innoveren van de zorg. Door medewerkers langer aan zich te binden. Door nieuwe medewerkers te motiveren de stap naar de zorg te maken – werk waarin je van grote betekenis bent voor mensen die kwetsbaar zijn.

De instellingen binnen ZorgScala hebben de handen al ineengeslagen. In gezamenlijkheid zoeken ze naar oplossingen om nieuw personeel aan te trekken en de huidige medewerkers voor de zorg te behouden. Ik hoop dat ik een ondersteunende rol kan spelen bij het intensiveren van dit proces. De wil om de samenwerking verder te verdiepen is er. Alle instellingen beseffen dat de personeelstekorten te groot worden om als instelling zelfstandig op te lossen. “We moeten echt de handen ineenslaan”. Ik hoop oprecht dat de instellingen voor verpleeghuizen en thuiszorg straks concrete afspraken kunnen maken om de personeelstekorten te verminderen. En als ik daar een bijdrage aan kan leveren, is mijn werk geslaagd.

'Alle instellingen beseffen dat de personeelstekorten te groot worden om als instelling zelfstandig op te lossen.'

Marcel de Jong

Projectleider

Neem contact op met Marcel de Jong

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*