Ingrid van den Burg

Adviseur Werken in de Zorg

Vanuit het ministerie van VWS ben ik als adviseur ‘Werken in de Zorg’ verbonden aan ZWconnect. De thema’s waar ik mij vooral mee bezig houd zijn flexibilisering en mobiliteit. Doordat ik in deze rol met één been in de regio sta en met het andere been in Den Haag, worden de lijnen tussen de praktijk en het beleid korter. Wat ik hoor in de regio kan ik adresseren op landelijk niveau en andersom.

Open houding

Ik ben trots dat ik een goede band heb opgebouwd bij zowel de regio als bij VWS en dat we een open houding hebben naar elkaar. Zo denk ik dat we elkaar optimaal kunnen versterken. Ik vind het mooi dat ik goed in kaart heb kunnen brengen wat er speelt in de regio rondom flexibilisering en dat ik kan bijdragen aan het geven van overzicht en inzicht. Met het uitvoeren van scans rondom flexibilsering bij een aantal leden is een mooie start gemaakt om te komen tot een regionale business case. Ik hoop dat de hele regio hier baat bij zal hebben.

Ik streef ernaar dat we in de regio nog meer stappen kunnen zetten rondom flexibilisering en verder komen in de regionale samenwerking op dit vlak. Hoe mooi zou het zijn als we alle zorgprofessionals, ongeacht hun contractvorm, zo optimaal mogelijk kunnen inzetten en behouden voor de regio? Door hierin met elkaar op te trekken denk ik dat we meer zullen bereiken: kleinere verschillen tussen zzp’ers en mensen in vaste dienst, lagere kosten, meer regie en meer tevredenheid bij de zorgprofessionals. Ik hoop bij te dragen aan deze transitie en aan het oplossen van knelpunten die we hierbij zeker zullen tegenkomen!

'Hoe mooi zou het zijn als we alle zorgprofessionals, ongeacht hun contractvorm, zo optimaal mogelijk kunnen inzetten en behouden voor de regio?'

Ingrid van den Burg

Adviseur Werken in de Zorg

Neem contact op met Ingrid van den Burg

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*