David Huizing

Projectleider

Als projectleider houd ik mij bezig met verschillende onderwerpen als subsidies, onboarding en vitaliteit. Ik vind het erg leuk om zorgorganisaties te ondersteunen en mee te denken in mogelijke oplossingen. Het is elke keer weer een uitdaging om tot de kern van het probleem te komen en daar een oplossing bij te vinden. Ik ben erg geïnteresseerd in gezondheid en bewegen, en ik vind het erg leuk om daarover binnen projecten mijn ideeën uit te kunnen dragen.

Beleid op vitaliteit

De arbeidsmarkttekorten zijn een groot en belangrijk probleem. Ik vind het erg mooi om mijn steentje bij te dragen aan (een deel van) de oplossing daarvoor. Daarnaast vind ik het erg belangrijk om eraan bij te dragen dat alle medewerkers in zorg en welzijn duurzaam en vitaal aan het werk kunnen. Dat is én belangrijk om de tekorten op te vangen, én belangrijk voor de medewerker zelf. Hierdoor is er een gezonde werk privé-balans, zodat het werk goed uitgevoerd kan worden en de persoon vitaal is.

In 2022 zijn Nicolien Verhage en ik gestart met het voeren van zogenoemde vitaliteitsgesprekken. In deze gesprekken gaan we een-op-een in gesprek met onze leden om het te hebben over hun beleid op Duurzame Inzetbaarheid en vitaliteit, wat voor activiteiten ze op dit gebied organiseren, waar ze trots op zijn, maar ook waar ze tegenaan lopen. Op deze manier krijgen we een heel mooi beeld van wat er speelt binnen de organisaties, kunnen we meedenken en kunnen we onze dienstverlening nog beter aan laten sluiten op de wensen en behoeftes van onze leden. We hebben erg veel geleerd van deze gesprekken en het was bovendien erg leuk om ze te voeren, dus we gaan hier in 2023 zeker mee door.

'Ik vind het erg belangrijk om eraan bij te dragen dat alle medewerkers in zorg en welzijn duurzaam en vitaal aan het werk kunnen.'

David Huizing

Projectleider

Projecten van David Huizing

Werkvermogen

Goed werkgeverschap belicht de positieve aspecten van medewerkers en zet hen in hun kracht, waarmee uitval en verzuim wordt voorkomen.

Onboarding

Het onboarden van nieuwe medewerkers is belangrijk. Zeker in een tijd waarin we zorgverleners willen inzetten om aan de zorgvraag te voldoen.

Vitaliteitsadvies

Als lid van ZWconnect kun je kosteloos gebruikmaken van onze expertise op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

SectorplanPlus

SectorplanPlus is een meerjarige subsidie om een extra impuls te geven aan opleidingsprojecten gericht op het stimuleren van extra instroom.

Netwerkgroepen van David Huizing

WEBvierkant_ZZW_Portretten_5830 Nicolien

Netwerkgroep Behoud

Contactpersoon: Nicolien Verhage
Het doel van deze netwerkgroep is de uitwisseling van actuele kennis op het gebied van het behoud van medewerkers. Hiermee proberen we onder andere te weten te komen welke vraagstukken er spelen op dit vlak, zodat we daar als werkgeversvereniging op in kunnen spelen.
E-mail: nicolien@zw-connect.nl
Tel: 06 - 82 73 67 21

Neem contact op met David Huizing

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*