Subsidie Implementatie- en opschalingscoaching Samen beslissen over Digitale Zorg geopend

Sinds 18 februari is de subsidie Implementatie- en opschalingscoaching Samen beslissen over Digitale Zorg geopend. Met deze subsidie kun je hulp inschakelen bij het vormgeven, versterken of borgen van gesprekken met patiënten/cliënten over de inzet van digitale zorg. Kan deze regeling jouw organisatie verder helpen? Dien dan nu een aanvraag in!

Procedure en voorwaarden

Wie kan aanvragen

De subsidie kan alleen worden aangevraagd door:

  • Een aanbieder van zorg en/of ondersteuning vallend onder de Wlz, Wmo 2015 of Zvw;
  • Gemeenten;
  • Gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD’en).

 

Aanvragen kan tot en met 1 april (14.00 uur) via de site van ZonMw. Hier vind je ook meer informatie over de regeling. Wees er snel bij, want het is ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Indien blijkt dat het beschikbare subsidiebudget is uitgeput, zal een aanvraag moeten worden afgewezen.

 

Doel

Het doel van deze subsidieoproep is om de implementatie van het proces van samen beslissen over digitale of hybride zorg te stimuleren. De subsidie kan ingezet worden voor het inhuren van een externe coach. Ook kan een deel van het budget gebruikt worden voor een intern personeelslid die samen met de coach het project uitvoert. De coach adviseert de aanvrager over het implementatie en/of opschalingsvraagstuk.

Subsidiabele activiteiten

Er kan maximaal 20.000 euro subsidie worden aangevraagd, voor de volgende activiteiten met een looptijd van het project van maximaal 6 maanden:

  • Het inhuren van een externe coach. De coach adviseert over de implementatie van een (proces)innovatie, met als doel om het gesprek over de inzet van digitale of hybride zorg tussen de patiënt/cliënt en zorgverlener te stimuleren.
  • Het inhuren van een externe coach in combinatie met het vrijmaken van een intern personeelslid. Maximaal 50 procent van het totaal aangevraagde budget mag gebruikt worden voor het vrij maken van eigen personeel. Omdat kennis omtrent samen beslissen over digitale of hybride zorg bij zorgmedewerkers vaak nog onvoldoende is, is een voorwaarde dat het project in combinatie met coaching van een externe coach uitgevoerd wordt.
  • Het is toegestaan een gedeelte van het budget in te zetten om een digitale zorginnovatie zelf (beter) te implementeren en/of op te schalen. Een belangrijke randvoorwaarde daarbij is dat in hetzelfde project óók samen beslissen voldoende aandacht krijgt en daadwerkelijk geïmplementeerd wordt.

Meer informatie

Wil je meer weten over de voorwaarden van de subsidie. Lees dan verder op de website van ZonMw.

Disclaimer
Dit nieuwsbericht geeft een beknopte samenvatting van de subsidieregeling. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Voor de volledige voorwaarden en details verwijzen wij u naar de officiële subsidievoorwaarden.

Benieuwd naar alle relevante subsidies voor zorg- en welzijnsorganisaties? Neem dan eens een kijkje in onze Subsidiekaart.

Nieuws

Samen werken aan toekomstbestendige ouderenzorg: Doe mee aan onderzoek naar leefpatroonmonitoring


De Haagse Hogeschool start een uitgebreid onderzoek naar de inzet van leefpatroonmonitoring, met een focus op de extramurale ouderenzorg.

Schrikbarende hoeveelheid zorg wordt straks niet meer geleverd


Dit verontrustende toekomstscenario blijkt uit onderzoek van ABF Research, in opdracht van RegioPlus.

Nieuwe scholingssubsidie voor gehandicaptenzorg, ouderenzorg en kinderopvang.


De subsidie kan worden aangevraagd voor opleidingen die, op het moment van inkoop, zijn opgenomen in een scholingspakket.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*