Samenwerking tussen ZWconnect en Experimenteerhuis

Onlangs is ZWconnect een samenwerking aangegaan met het Experimenteerhuis in Zoetermeer. Deze is tot stand gekomen vanwege de gedeelde visie op het bevorderen van technologische innovatie ten behoeve van de arbeidsmarkt en het creëren van een stimulerende omgeving waar (aankomende) zorg- en welzijnsprofessionals kunnen kennismaken, experimenteren en oefenen met zorgtechnologie. Beide organisaties erkennen het belang van samenwerking tussen praktijk en onderwijs om enerzijds opschaling van arbeidsondersteunende zorgtechnologie te versnellen en anderzijds (aankomende) zorg- en welzijnsprofessionals beter wegwijs te maken in de wereld van zorgtechnologie.

'Een levend laboratorium voor ZWconnect'

Het Experimenteerhuis is een belevenis in een levensechte experimenteerruimte. In een duurzaam woonhuis in de vorm van een wooncontainer wordt onderwijs gegeven wat aansluit op de arbeidsmarkt en spelen we in op innovaties en de leer en werkwijze van de student. Het Experimenteerhuis is een officiële mbo opleidingslocatie van mboRijnland College Welzijn en Zorg en richt zich op gezondheidspreventie, leefstijlcoaching, sociale cohesie in de wijk en technologie in welzijn en zorg thuis.

Het Experimenteerhuis zal dienen als een levend laboratorium voor ZWconnect. Nieuwe producten en technologieën kunnen hier door (aankomende) zorg- en welzijnsprofessionals worden getest in de praktijkomgeving van het Experimenteerhuis. Dit stelt ZWconnect in staat om feedback te verzamelen van gebruikers en inzicht te krijgen in hoe zorgtechnologieën presteren in een echte setting en welke onderwijsvorm het beste werkt om bijvoorbeeld de adviesvaardigheden van (aankomende) zorg- en welzijnsprofessionals omtrent zorgtechnologie te bevorderen.

Bovendien zal deze samenwerking nieuwe mogelijkheden bieden voor gezamenlijke projecten en onderzoek. ZWconnect en het Experimenteerhuis zullen nauw samenwerken om oplossingen te ontwikkelen voor specifieke uitdagingen op het gebied van connectiviteit en technologie. Dit kan variëren van het verkennen van slimme zorgoplossingen waarmee de zorg efficiënter kan worden ingericht tot het ontwikkelen van innovatieve toepassingen waarmee mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

De gezamenlijke inspanningen van ZWconnect en het Experimenteerhuis zullen ook andere stakeholders ten goede komen. Door middel van educatieve evenementen, workshops en andere activiteiten wordt de mogelijkheid geboden voor mensen van alle leeftijden om betrokken te raken bij technologie en innovatie in de zorg en welzijn. Dit zal niet alleen de digitale vaardigheden van de gemeenschap vergroten, maar op termijn ook nieuwe kansen creëren op het gebied van werkgelegenheid en economische groei.

Nieuws

Samenwerking op flex: zó doen ze het in de regio Gouda


ZWconnect stond drie jaar geleden aan de wieg van een inmiddels succesvolle samenwerking in de regio Gouda.

Nieuwe website ‘Samen Datagedreven Werken’ gelanceerd


Op de website Samendatagedrevenwerken.nl vind je alle informatie over bijeenkomsten, onderzoeken en de datavolwassenheidsscan. 

Acht toekomstbeelden en hun impact op het arbeidsmarkttekort


Rebel Group heeft in opdracht van AZW een rapportage opgeleverd waarin verschillende scenario’s van de sector worden geschetst.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*