Ruim 300 kijkers voor Gezond & Zeker LIVE!

Maandag 17 januari vond de eerste editie van Gezond & Zeker LIVE! plaats. Een volledige online talkshow waarin deelnemers werden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rondom fysieke belasting, agressie en werkdruk in zorg en welzijn. In totaal keken er ongeveer 300 ergo- en veiligheidscoaches naar de interactieve livestream. Coaches uit verschillende ziekenhuizen ontmoetten elkaar in de chat en wisselden contactgegevens uit.

BlijfGezond boekje

Tijdens de opening onderstreepte Jelle Boonstra (directeur-bestuurder RegioPlus) nog eens het belang van het behoud van zorg- en welzijnspersoneel. Hij vroeg de deelnemers hun ‘wensenlijstje’ voor het nieuwe kabinet in te sturen: waar kunnen zij de komende jaren op gaan focussen? Hierop kwamen veel enthousiaste reacties. Daarnaast lanceerde hij het nieuwe BlijfGezond boekje wat Gezond & Zeker uitgeeft.

In het BlijfGezond boekje vind je allerlei praktische tips over hoe je als zorg of welzijnsprofessional gezond kunt blijven. Bijzonder is dat het boekje zich niet beperkt tot één ziekmaker, bijvoorbeeld fysieke belasting of stress. Je vindt er informatie en tips over agressie, goed slapen, de overgang, werkdruk en het naast je werk hebben van mantelzorgtaken. En omdat we in de coronaperiode meer dan anders zijn geconfronteerd met het overlijden van clienten, is er ook een hoofdstuk gewijd aan gezond rouwen.

Na de inleiding door Jelle Boonstra werden de deelnemers van Gezond & Zeker LIVE! door experts meegenomen in de thema’s werkdruk en agressief gedrag. Ergocoaches van Brabantzorg gaven een demonstratie van het gebruik van dubbele glijzeilen.

We kijken terug op een zeer succesvolle eerste editie van Gezond & Zeker LIVE! Binnenkort is er via www.blijfinzetbaar.nl een compilatie te vinden van de hoogtepunten van de uitzending.

Nieuws

Bekijk het jaaroverzicht 2022 van ZWconnect


In dit jaaroverzicht nemen we je graag mee in welke resultaten we het afgelopen jaar geboekt hebben.

Vooraankondiging ledentevredenheidsonderzoek


ZWconnect hecht veel waarde aan de tevredenheid van haar leden en om die reden zal er medio mei een ledentevredenheidsonderzoek uitgevoerd worden.

‘Voortgang arbeidsmarktpakket biedt kansen voor een gezonde arbeidsmarkt in zorg en welzijn’


Directeur-bestuurder Jelle Boonstra van RegioPlus reageert op een aantal punten uit de ‘voortgang arbeidsmarktpakket’.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*