Ruim 300 kijkers voor Gezond & Zeker LIVE!

Maandag 17 januari vond de eerste editie van Gezond & Zeker LIVE! plaats. Een volledige online talkshow waarin deelnemers werden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rondom fysieke belasting, agressie en werkdruk in zorg en welzijn. In totaal keken er ongeveer 300 ergo- en veiligheidscoaches naar de interactieve livestream. Coaches uit verschillende ziekenhuizen ontmoetten elkaar in de chat en wisselden contactgegevens uit.

BlijfGezond boekje

Tijdens de opening onderstreepte Jelle Boonstra (directeur-bestuurder RegioPlus) nog eens het belang van het behoud van zorg- en welzijnspersoneel. Hij vroeg de deelnemers hun ‘wensenlijstje’ voor het nieuwe kabinet in te sturen: waar kunnen zij de komende jaren op gaan focussen? Hierop kwamen veel enthousiaste reacties. Daarnaast lanceerde hij het nieuwe BlijfGezond boekje wat Gezond & Zeker uitgeeft.

In het BlijfGezond boekje vind je allerlei praktische tips over hoe je als zorg of welzijnsprofessional gezond kunt blijven. Bijzonder is dat het boekje zich niet beperkt tot één ziekmaker, bijvoorbeeld fysieke belasting of stress. Je vindt er informatie en tips over agressie, goed slapen, de overgang, werkdruk en het naast je werk hebben van mantelzorgtaken. En omdat we in de coronaperiode meer dan anders zijn geconfronteerd met het overlijden van clienten, is er ook een hoofdstuk gewijd aan gezond rouwen.

Na de inleiding door Jelle Boonstra werden de deelnemers van Gezond & Zeker LIVE! door experts meegenomen in de thema’s werkdruk en agressief gedrag. Ergocoaches van Brabantzorg gaven een demonstratie van het gebruik van dubbele glijzeilen.

We kijken terug op een zeer succesvolle eerste editie van Gezond & Zeker LIVE! Binnenkort is er via www.blijfinzetbaar.nl een compilatie te vinden van de hoogtepunten van de uitzending.

Nieuws

Maak gebruik van de aantrekkelijke mantelafspraken van ZWconnect


Graag informeren we je over de mantelafspraken die ZWconnect heeft gemaakt met de zorgverzekeraars ONVZ en Zilveren Kruis.

Deel jouw kansrijke initiatief voor het regioplan


Heb jij zelf een dergelijk initiatief voor de regio Haaglanden? Dan kun je deze nog tot 1 december indienen.

Nieuw: E-learning voor Begeleiding bij Financiën en Huiselijk geweld


Deze innovatieve digitale trainingen beloven een waardevolle aanvulling te zijn voor de vaardigheden van professionals in deze branches.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*