Ruim 2.600 opleidingstrajecten in tachtig organisaties afgerond

SectorplanPlus is een subsidie die ZWconnect beheert in de regio. Het doel van SectorplanPlus is om binnen Zorg en Welzijn een extra impuls te geven aan opleidingen en trainingen, voor een optimale inzet van zorgprofessionals. Hiermee dragen we bij aan de oplossing voor de arbeidsmarkttekorten.

Factsheet

SectorplanPlus bestaat uit vier tijdvakken en loopt door tot 23 augustus 2022. Alle registraties van tijdvak 1 zijn beoordeeld. Hiermee is tijdvak 1 afgerond. In deze factsheet maken we de balans op. We laten zien hoeveel van de aangevraagde subsidie is gerealiseerd en verantwoord en wat de aantallen zijn binnen de verschillende opleidingen. Daarnaast laten we zien wat de verhouding is tussen mannen en vrouwen en het verschil in leeftijd.

In totaal is er in onze regio bijna 6 miljoen euro verantwoord. 2.603 deelnemers hebben een opleiding of training gevolgd. Dat zijn erg mooie resultaten, zeker als je bedenkt dat SectorplanPlus uit vier tijdvakken bestaat en er nog meer subsidie zal worden gerealiseerd de komende tijd. In Zorg en Welzijn zijn voornamelijk vrouwen werkzaam en dat zien we ook terug in dit factsheet. Daarnaast zien we dat zowel de jongere als oudere zorgprofessional scholing krijgt.

SectorplanPlus tijdvak 1

Meer informatie

Wil je meer weten over SectorplanPlus, neem dan contact op met David Huizing via david@zw-connect.nl. Tijdvak 2 is ook bijna afgerond. Een factsheet over dit tijdvak volgt snel.

Nieuws

Bekijk het jaaroverzicht 2022 van ZWconnect


In dit jaaroverzicht nemen we je graag mee in welke resultaten we het afgelopen jaar geboekt hebben.

Vooraankondiging ledentevredenheidsonderzoek


ZWconnect hecht veel waarde aan de tevredenheid van haar leden en om die reden zal er medio mei een ledentevredenheidsonderzoek uitgevoerd worden.

‘Voortgang arbeidsmarktpakket biedt kansen voor een gezonde arbeidsmarkt in zorg en welzijn’


Directeur-bestuurder Jelle Boonstra van RegioPlus reageert op een aantal punten uit de ‘voortgang arbeidsmarktpakket’.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*